Τι ορίζει ο καθένας μας για τις Απόκριες; Είναι μια εποχή που σχετίζεται με μια προπαρασκευαστική περίοδο κρεατοφαγίας ή μήπως είναι μία ευκαιρία για διασκέδαση και γλέντι;
Το Eubous και ο chef του Δημήτρης Μάγειρας, βλέπουν τις Απόκριες ως ένα σεργιάνι και μια βόλτα, όπου βγαίνεις και απολαμβάνεις φαγητό του δρόμου. Φαγητό όπου έχει το μεζέ στη μέση, με τα παραδοσιακά στημένα βαρέλια στα σοκάκια και τις πλατείες, στα οποία ο κόσμος απολαμβάνει το «τσιμπητό», μεζέδες που μοιράζεσαι με άλλους σε ένα κλίμα χαράς.
Αυτή είναι η αισθητική των Αποκριών που το Eubous μεταφέρει από το δρόμο στον υπέροχο χώρο του με τη βιομηχανική αρχιτεκτονική. Αυτό το αποκριάτικο πνεύμα της περατζάδας διοχετεύεται στο Eubous και ενσωματώνεται σε πιάτα που μοσχοβολούν παραδόσεις και έθιμα.
Την οπτική αυτή της street αποκριάτικης κουλτούρας ο chef του Eubous την βγάζει στην κουζίνα του και μας ψήνει λουκάνικο πρόβατο και λουκάνικο μοσχάρι όπως και χοιρινό κότσι, ενώ μας μαγειρεύει μοσχαρίσια στηθόπλευρα με χυλοπίτες, και επιπλέον παντρεύει την παράδοση με μοντέρνες πινελιές με μια κατσικομακαρονάδα από κοκκινιστό κατσικάκι Καρύστου, με καψαλισμένη μυτζήθρα και μαρμελάδα κρεμμύδι.
Ο διάλογος που έχει ανοίξει το Eubous με την αποκριάτικη ατμόσφαιρα του γυρολόγου ολοκληρώνεται με κοπές μοσχαριού, τη σπαλομπριζόλα και τα T-Bone από ελληνικές μοσχίδες, προτάσεις τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε μπροστά στην ατέλειωτη τζαμαρία του με θέα τον Ευβοϊκό.
Αυτές λοιπόν οι Απόκριες γιορτάζονται με το δίπτυχο ευθυμία και Eubous, καθώς ευ-θυμία και Eu-bous, συντονίζονται για να μας δημιουργήσουν όλα τα καλά που οδηγούν στο ευ ζην. Κι αυτό, αναμφισβήτητα, είναι κάτι που επιδιώκουν στην κουζίνα του Eubous κάθε μέρα και κάθε εποχή του χρόνου.
Eubous
Εθνάρχου Μακαρίου 1, Χαλκίδα
Τηλ. 2221 037877