Πάσχα Εύβοια Χαλκίδα παλιά χρόνια

Έτσι ήταν το Πάσχα στην Εύβοια και τη Χαλκίδα πολλά χρόνια πριν (Εικόνες)

Εικόνες από στιγμές Πάσχα των κατοίκων της Εύβοιας και της Χαλκίδας που μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω. Φωτογραφίες που δείχνουν τα ήθη και τα έθιμα το τόπου μας. Εικόνες από ιστορικούς ναούς της Χαλκίδας εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ένα αφιέρωμα που σίγουρα σε νοσταλγεί…         Το ασβέστωμα των σπιτιών και των αυλών αποτελεί …

Έτσι ήταν το Πάσχα στην Εύβοια και τη Χαλκίδα πολλά χρόνια πριν (Εικόνες) Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες από στιγμές Πάσχα των κατοίκων της Εύβοιας και της Χαλκίδας που μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω. Φωτογραφίες που δείχνουν τα ήθη και τα έθιμα το τόπου μας. Εικόνες από ιστορικούς ναούς της Χαλκίδας εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Ένα αφιέρωμα που σίγουρα σε νοσταλγεί…

Τα ψώνια του Πάσχα στην Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας. Πηγή φωτογραφίας: CRAZY WATER FM XALKIDA

 

Σουβλίζοντας το αρνί σε χωριό της Εύβοιας.

 

Τα ψώνια του Πάσχα στην Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας Πηγή φωτογραφίας: CRAZY WATER FM XALKIDA

 

Από το εσωτερικό του ναού της Αγίας Παρασκευής γύρω στη δεκαετία του 1900. Πηγή φωτογραφίας: CRAZY WATER FM XALKIDA

 

Από το εσωτερικό του ναού της Αγίας Παρασκευής γύρω στη δεκαετία του 1900 Πηγή φωτογραφίας: CRAZY WATER FM XALKIDA

Το ασβέστωμα των σπιτιών και των αυλών αποτελεί παλαιότατη συνήθεια για τους κατοίκους της επαρχίας. Επιλέγεται το λευκό χρώμα καθώς έχει γίνει συνώνυμο της καθαριότητας και της επιμέλειας. Τα σπίτια ασβεστώντονταν τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, (Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο) στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους, στις μάντρες, στα πεζούλια και στα δέντρα. Ιδιαίτερα το Πάσχα το έθιμο αναβιώνει με σκοπό η αυλή να είναι περιποιημένη και καθαρή τη στιγμή που θα περάσει η πομπή του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή….

 

Παναγία Φανερωμένη στη Ν. Αρτάκη Πηγή φωτογραφίας: CRAZY WATER FM XALKIDA

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top