Νταντάδες Γειτονιάς Χαλκίδα

Έρχονται οι “Νταντάδες της Γειτονιάς” στον Δήμο Χαλκιδέων

Έρχεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ως στόχο την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Εντάχθηκε, κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και με τη στήριξη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρίας Συρεγγέλα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» […]

Έρχεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ως στόχο την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Εντάχθηκε, κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και με τη στήριξη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρίας Συρεγγέλα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» στον Δήμο Χαλκιδέων, από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ανάγκες πολλών οικογενειών του Δήμου, καθώς αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών, προσφέροντας πιστοποιημένες υπηρεσίες στα παιδιά, δίνοντας την ευκαιρία σε εργαζόμενους γονείς, μονογονείς, αναδόχους και ιδιαίτερα σε μητέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να αναζητήσουν νέα.

Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο «Μητρώο Επιμελητών», εντελώς δωρεάν. Η υποβολή αίτησης γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ως υπεύθυνη του προγράμματος στον Δήμο Χαλκιδέων, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, ορίστηκε η κ. Αναστασία Ζέρβα, με αναπληρώτρια την κ. Αλεξάνδρα Παπαναστασίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2221355158 και 2221355113.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top