7ο Bio-mechanical Festival

Έρχεται το 7ο Bio-mechanical Festival

Το 7ο κατά σειρά φεστιβάλ είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στις 8 Ιουλίου και έως τις 31 στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Παράλληλα θα υπάρχουν εκδηλώσεις στην πόλη της Χαλκίδας με αφιερώματα, θέατρο, διαλέξεις και ημερίδες. Προ φεστιβαλικές επίσης εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνιο θα γίνονται υπό την αιγίδα του 7ου bmf. Βλέμμα στο […]

Το 7ο κατά σειρά φεστιβάλ είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στις 8 Ιουλίου και έως τις 31 στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Παράλληλα θα υπάρχουν εκδηλώσεις στην πόλη της Χαλκίδας με αφιερώματα, θέατρο, διαλέξεις και ημερίδες. Προ φεστιβαλικές επίσης εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνιο θα γίνονται υπό την αιγίδα του 7ου bmf.

Βλέμμα στο Τοπίο

Φέτος ο τίτλος επιλέχθηκε από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και έτσι θα δούμε με Βλέμμα στο τοπίο με άλλα ίσως μάτια τον κόσμο και τον δικό μας μικρόκοσμο.

Η παρουσία του Θ.Χ. από το 2012 στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος ακολουθεί μια διαρκώς ανοδική πορεία. Η προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, η διοργάνωση του πολυθεματικού φεστιβάλ, μιας τόσο απαιτητικής και δύσκολης πολιτιστικής εκδήλωσης σε έναν τόπο τραχύ, χωρίς σταθερές και μόνιμες βασικές υποδομές, δείχνει την επιμονή του Θ.Χ. σε μια προσπάθεια που κάθε φορά ξεκινά από το μηδέν, δείχνει την υπομονή, την αγάπη και την πίστη στις πολιτιστικές αξίες και στο εναπομείναν φυσικό περιβάλλον, που με λύπη, ακόμα και σήμερα, παρακολουθούμε να σχεδιάζεται η καταστροφή του. Χωροθετούμε κάθε χρονιά, εδώ, τη«μυστική κοιλάδα και το δάσος της Άρτεμης», ανάμεσα στο Μεγάλο Βουνό και τον λόφο «Νησί», από τον όρμο Μεγάλο Βαθύ μέχρι το Μικρό Βαθύ και το Τσιμεντάδικο.

Το Θέατρο Χαλκίδας εντάσσει στο πλαίσιο του 7ου bio-Mechanical Festival, το από το ΥΠΠΟΑ 2023 έτος Θόδωρου Αγγελόπουλου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top