Μετεωρίτες Άνοιξη

Έρχεται η μεγαλύτερη “βροχή” μετεωριτών της Άνοιξης

Ο νυχτερινός ουρανός πρόκειται να λάμψει για άλλη μια φορά με μία έναστρη βροχή. Το ετήσιο “ντους” μετεωριτών, οι Λυρίδες, ξεκίνησε στις 16 Απριλίου, αλλά θα κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 22 και 23 Απριλίου, όταν στην Ελλάδα θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε έως 18 μετεωρίτες την ώρα. Οι Λυρίδες είναι ένα από τα […]

Ο νυχτερινός ουρανός πρόκειται να λάμψει για άλλη μια φορά με μία έναστρη βροχή. Το ετήσιο “ντους” μετεωριτών, οι Λυρίδες, ξεκίνησε στις 16 Απριλίου, αλλά θα κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 22 και 23 Απριλίου, όταν στην Ελλάδα θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε έως 18 μετεωρίτες την ώρα.

Οι Λυρίδες είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μετεωρολογικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί ήδη πριν από 2.700 χρόνια και έχουν καταγραφεί σε ιστορικά κινέζικα κείμενα.

Για βοήθεια στον εντοπισμό του αστερισμού, ίσως θελήσετε να δείτε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη του ουρανού που ενημερώνεται καθημερινά.

Με καθαρό ουρανό, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολύ φωτεινούς μετεωρίτες με ρυθμό πρόβλεψης έως και 18 ανά ώρα. Εάν χάσετε την βροχή μετεωριτών του Απριλίου; Μην ανησυχείτε. Αυτή η σεζόν θα κορυφωθεί στις 4 Μαΐου.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top