Γιορτή Σαρδέλας Γαστρονομίας Χαλκίδα

Έρχεται η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα

Η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα είναι γεγονός! Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Σαρδέλας με σύνθημα “Μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε την ξακουστή σαρδέλα Ευβοϊκού”. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού ψαριού αλλά και για να μας […]

Η 1η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας στη Χαλκίδα είναι γεγονός! Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Σαρδέλας με σύνθημα “Μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε την ξακουστή σαρδέλα Ευβοϊκού”. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού ψαριού αλλά και για να μας εμφυσήσει την αξία των φεστιβάλ φαγητού και του γαστρονομικού τουρισμού ως εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης και προβολής των τοπικών ευβοϊκών προϊόντων.

Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και μάλιστα στην γιορτή θα παρευρεθεί και ο Υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Η Γιορτή Σαρδέλας & Γαστρονομίας διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και το Σωματείο Ιχθυέμπορων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας “Ο Ευβοϊκός”, με υποστηρικτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης –αναψυχής –ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», την Alia Sea Food Company, το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας και το IEK PRAXIS.

Η μυρωδιά από τα κάρβουνα, τις καμένες σχάρες και τις σαρδέλες που θα ψήνονται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής θα κατακλύζει την παραλία Χαλκίδας. Η πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου πρόκειται να είναι η μέρα που θα τιμηθεί η διάσημη σαρδέλα του Ευβοϊκού, σήμα κατατεθέν της ψαραγοράς της. Την ψητή σαρδέλα συνοδεύουν ντόπια προϊόντα και άφθονο κρασί, ενώ από τη γιορτή δεν λείπουν η ζωντανή μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής για επαγγελματίες με guest τον executive chef Αλέξανδρο Παπανδρέου και δραστηριότητες με την συμμετοχή παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη την Εύβοια και την Ελλάδα.

Δηλώστε συμμετοχή στο κινητό τηλέφωνο 6937759163 και κερδίσετε δωρεάν πακέτα διακοπών στην Βόρεια Εύβοια.

Το γαστρονομικό φεστιβάλ της Χαλκίδας θα ενισχύσει έμπρακτα κοινωνικές δομές του νησιού της Εύβοιας με δράσεις αλληλεγγύης, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος».

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top