Κέντρο Υγείας Οινοφύτων ElvalHalcor

Επιχάλκωση του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με αντιμικροβιακό χαλκό, δωρεά της ElvalHalcor και του Ε.Ι.Α.Χ.

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση στα Οινόφυτα από  τον Δήμο Τανάγρας και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων με αφορμή την Επιχάλκωση του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με αντιμικροβιακό χαλκό, δωρεά της ElvalHalcor  και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου επιχάλκωσης του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με Αντιμικροβιακό Χαλκό, δωρεά του Τομέα Διέλασης Χαλκού και …

Επιχάλκωση του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με αντιμικροβιακό χαλκό, δωρεά της ElvalHalcor και του Ε.Ι.Α.Χ. Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση στα Οινόφυτα από  τον Δήμο Τανάγρας και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων με αφορμή την Επιχάλκωση του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με αντιμικροβιακό χαλκό, δωρεά της ElvalHalcor  και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου επιχάλκωσης του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων με Αντιμικροβιακό Χαλκό, δωρεά του Τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor, ο Δήμος Τανάγρας και το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο “ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΠΗ” (Θεατρική Σκηνή Οινοφύτων).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ.Πάνος Ευσταθίου, Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών και εφαρμογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αποδεικνύουν τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού.

Η Halcor, τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, προχώρησαν σε δωρεά και εγκατάσταση πιστοποιημένων αντιμικροβιακών αντικειμένων από πιστοποιημένα κράματα προϊόντων χαλκού, περιεκτικότητας από 60% και πάνω σε χαλκό, σε κοινόχρηστες επιφάνειες αφής του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων.

(πόμολα και σημεία ώθησης θυρών, χειρολαβές, ηλεκτρικούς διακόπτες, επιφάνειες εργασίας, πλήκτρα και μπάρες στον εσωτερικό θάλαμο ανελκυστήρα, καθώς και επιχαλκωμένος ειδικός ιονιστής αέρα και γενικά σε πολυαγγιζόμενες δια χειρός επιφάνειες επαφής).

Κατόπιν της βεβαίωσης για την αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητα των δειγμάτων που λήφθηκαν πριν και μετά την επιχάλκωση από η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων πιστοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού  ως χώρος με αντιμικροβιακή προστασία.

Σήμερα το Κέντρο Υγείας Οινοφύτων αποτελεί το πρώτο Κέντρο Υγείας της χώρας με πιστοποιημένη αντιμικροβιακή θωράκιση, κάνοντας χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού.

Εκπροσωπώντας την ΕlvalHalcor,ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Χαλκού της Εταιρίας κος Πάνος Λώλος, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της ElvalHalcor προς την τοπική αλλά και την κοινωνία γενικότερα, τονίζοντας πως «Αυτή η επένδυση έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη αλυσίδα αξίας πουέχει δημιουργηθεί από την παρουσία της Εταιρίας μας εδώ στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, καθώς η προσφορά μας είναι πολυδιάστατη και αφορά τόσο σε έκτακτες όσο και σε προγραμματισμένες ανάγκες».  Ο κος Λώλος ανάφερε ότι «απασχολώντας πάνω από 2.000 άτομα, ως Εταιρία αποτελούμε μέρος αυτής της κοινωνίας ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού μας γεννήθηκε, ζει και έχει δημιουργήσει τα νοικοκυριά του σ’ αυτήν την περιοχή. Παράλληλα γνωρίζουμε πως και τα παιδιά των συναδέλφων μας ονειρεύονται να αποτελέσουν μέρος αυτής της Εταιρίας η οποία συνεισφέρει στη δημιουργία κοινωνικής αξίας».

Τέλος ο κος Λώλος αναφέρθηκε στην προϋπόθεση εποικοδομητικής συνεργασίας της ElvalHalcor με την αυτοδιοίκηση α’και β’βαθμού και τους τοπικούς φορείς, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Τανάγρας, κο Βασίλη Περγάλια.

Η Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων κα Χριστίνα Μαντή, αφού ευχαρίστησε την ElvalHalcor και τις άλλες εταιρίες της Viohalco για τη διαχρονική τους υποστήριξη στο Κέντρο Υγείας «καθώς υπήρξαν αρωγοί και συνοδοιπόροι τα δύσκολα χρόνια τόσο των μνημονίων όσο και της πανδημίας», αναφέρθηκε στη σημασία του συγκεκριμένου έργου τονίζοντας πως: «Είναι σημαντικό ότι αυτή η καινοτομία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Υγείας Οινοφύτων καθώς η περιοχή έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Όπως  όλα τα κέντρα ανά την Ελλάδα έτσι και εμείς έχουμε μεγάλες ανάγκες, όχι μόνο σε εξοπλισμό, αλλά  και σε ανθρώπινο δυναμικό και ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία θα δώσει το έναυσμα στην πολιτεία να μας υποστηρίξει.»

Την εκδήλωσε έκλεισε με χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού κύριος Νίκος Βεργόπουλος, ο οποίος αφού εξήρε το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι τοπικοί φορείς με την παρουσία τους, αναφέρθηκε στο έργο του ΕΙΑΧ σημειώνοντας «Η εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού αποτελεί για το ΕΙΑΧ ένα βασικό τομέα προώθησης των ιδιοτήτων του χαλκού, υποστηρίζοντας έναν ευαίσθητο τομέα όπως η δημόσια υγεία.

Στον τομέα αυτό η πιστοποιημένη από ISO διαδικασία πιστοποίησης αντιμικροβιακής θωράκισης των επιχαλκωμένων χώρων, αποτελεί το επισφράγισμα της εφαρμογής που διαθέτει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Βοιωτίας  κος Ανδρέας Κουτσούμπας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κονωνικής Μέριμνας κος Γιάννης Περγαντάς, ο Δήμαρχος Τανάγρας και οικοδεσπότης κος Βασίλης Περγάλιας, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κου Γεωργίου και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Φώτης Σερέτης.

Μετά την εκδήλωση οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις επιχαλκωμένες επιφάνειες αλλά και γενικότερα τον σύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρου με τη συμβολή της προσφοράς της ElvalHalcor.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top