Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών

Επανέναρξη του προγράμματος “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών”

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σας ενημερώνουν ότι μετά τη διακοπή του προγράμματος με φυσική παρουσία λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, επανέρχεται η λειτουργία του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων […]

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σας ενημερώνουν ότι μετά τη διακοπή του προγράμματος με φυσική παρουσία λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, επανέρχεται η λειτουργία του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων και εφαρμόζεται για 9ο συνεχή χρόνο από τον επιστημονικά υπεύθυνο κ. Αντώνιο Χαλικόπουλο, ψυχολόγο – κοινωνιολόγο, που υπηρετεί στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια του Π.Ε.Δ.Υ.

Η στρατηγική της κοινωνιολογικής και ψυχολογικής παρέμβασης επικεντρώνεται:
  • Στην κοινωνικοσυναισθηματική κατανόηση
  • Στην κοινωνικοσυναισθηματική δημιουργία
  • Στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτοαντίληψης, τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών ρόλων κ.α.
  • Στην ενίσχυση των αποτελεσματικών στρατηγικών καταπολέμησης του άγχους.

Η πολύ επιτυχημένη πορεία του προγράμματος μέχρι σήμερα, το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, όπως αυτό προκύπτει από τις παρεμβάσεις στο χώρο αυτό, αλλά και οι μεγάλες ανάγκες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε συνθήκες ραγδαίων κοινωνικών μεταβολών, οικονομικής ανασφάλειας και υψηλής ανεργίας, επιβάλλει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, με επιπλέον δεδομένο ότι η προαγωγή ψυχικής υγείας, ειδικά στα παιδία και τους εφήβους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται: κάθε Δευτέρα 17:00 – 19:00 & 19:00 – 21:00 και Τετάρτη 17:30-19:30 & 19:30 -21:30 στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας (Κόκκινο Σπίτι).

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής ισχύοντα πρωτόκολλα υγιεινής, οι συναντήσεις με φυσική παρουσία θα γίνονται μόνο για όσους-ες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η δε χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες – εγγραφές:

E-MAIL: anthalik@gmail.com (επιστημονικά υπεύθυνος κ. Αντώνης Χαλικόπουλος )
ΔΟΑΠΠΕΧ, 2221061071, E-MAIL: dchalkis@otenet.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top