θάλασσα βράζει Χαλκίδα

Εντυπωσιακές εικόνες με την θάλασσα να “βράζει” στη Χαλκίδα

Η εικόνα που δημιουργείτε στον Ευβοϊκό κόλπο τις τελευταίες ημέρες, με τα βουνά γύρω χιονισμένα και τη θάλασσα να “αχνίζει” είναι εντυπωσιακή. Το φαινόμενο “Sea Smoke” H Ομίχλη Εξάτμισης ή Θαλάσσιος καπνός που σχηματίζεται στη Χαλκίδα τις τελευταίες ημέρες είναι ένας τύπος ομίχλης που σχηματίζεται στην επιφάνεια των θαλασσών όταν συμβαίνει η θερμοκρασία του αέρα […]

Η εικόνα που δημιουργείτε στον Ευβοϊκό κόλπο τις τελευταίες ημέρες, με τα βουνά γύρω χιονισμένα και τη θάλασσα να “αχνίζει” είναι εντυπωσιακή.

Photo: @Katerina.kary
Το φαινόμενο “Sea Smoke”

H Ομίχλη Εξάτμισης ή Θαλάσσιος καπνός που σχηματίζεται στη Χαλκίδα τις τελευταίες ημέρες είναι ένας τύπος ομίχλης που σχηματίζεται στην επιφάνεια των θαλασσών όταν συμβαίνει η θερμοκρασία του αέρα να είναι σχετικά χαμηλή και συγχρόνως να υπάρχει μεγάλη, σχετικά θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ αέρα και θάλασσας.

Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτή της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο “sea smoke”.

Το φαινόμενο αυτό, έχει παρατηρηθεί στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου και στο παρελθόν.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top