φεγγάρι θερισμού Εύβοια Χαλκίδα

Εντυπωσιακές εικόνες από το “φεγγάρι τoυ θερισμού” σε Εύβοια και Χαλκίδα

Το βράδυ της Παρασκευής έκανε την εμφάνισή του το “φεγγάρι του θερισμού”, η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους για το 2023. Δείτε τις μαγευτικές εικόνες από τη Χαλκίδα και περιοχές της Εύβοιας. Η συγκριμένη πανσέληνος ονομάζεται φεγγάρι του θερισμού καθώς πριν από εκατό περίπου χρόνια, όταν οι περισσότερες συγκομιδές γίνονταν αποκλειστικά με τα χέρια, το φως του […]

Το βράδυ της Παρασκευής έκανε την εμφάνισή του το “φεγγάρι του θερισμού”, η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους για το 2023. Δείτε τις μαγευτικές εικόνες από τη Χαλκίδα και περιοχές της Εύβοιας.

Η συγκριμένη πανσέληνος ονομάζεται φεγγάρι του θερισμού καθώς πριν από εκατό περίπου χρόνια, όταν οι περισσότερες συγκομιδές γίνονταν αποκλειστικά με τα χέρια, το φως του φεγγαριού του θερισμού βοηθούσε τους αγρότες να μαζέψουν τις όψιμες σοδειές τους πριν από τη χειμερινή περίοδο.

Η Πανσέληνος Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την ανατολή της πάνω από την οροσειρά του Ξηροβουνίου. Πισσώνας Ευβοίας, 29 Σεπτεμβρίου 2023 – Photo: Δημήτρης Μάλλιαρης

 

Χαλκίδα – Photo: Κωνσταντίνος Παλιβάκης

 

Χαλκίδα – Photo: Μιχάλης Πράσινος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top