Δίρφυς ψηλά

Εντυπωσιακά πλάνα του όρους Δίρφυς από ψηλά

Το όρος Δίρφυς με υψόμετρο 1.743 μέτρων αποτελεί την υψηλότερη οροσειρά της Εύβοιας και έναν από τα υψηλότερα της νησιωτικής Ελλάδας. Το πλούσιο σε βλάστηση όρος κατέγραψε με drone και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο john.nmz, αποτυπώνοντας τη μοναδική ομορφιά του. Σε μεγάλα υψόμετρα συναντά κανείς σπουδαία ελατοδάση, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται […]

Το όρος Δίρφυς με υψόμετρο 1.743 μέτρων αποτελεί την υψηλότερη οροσειρά της Εύβοιας και έναν από τα υψηλότερα της νησιωτικής Ελλάδας.

Το πλούσιο σε βλάστηση όρος κατέγραψε με drone και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο john.nmz, αποτυπώνοντας τη μοναδική ομορφιά του.

Σε μεγάλα υψόμετρα συναντά κανείς σπουδαία ελατοδάση, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Nizamis ヅ? (@john.nzm)

Στην αρχαιότητα, στην κορυφή της φιλοξενούσε το αρχαίο ιερό της Διρφύας Ήρας.

Στη Δίρφυ «κρύβονται» το δάσος της Στενής και οι Δελφοί, που αποτελούν προστατευόμενους βιότοπους Natura 2000. Τα σημαντικότερα χωριά της Δίρφυος είναι η Στενή Δίρφυος, που αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου Διρφύων, που βρίσκεται στη δυτική παρυφή του όρους, και οι Στρόπωνες που βρίσκονται στην ανατολική πλαγιά.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top