Οινολόγος Τσαπουρνιιώτης Yacht κτήμα Σαμπάνη

Ένας εμπνευσμένος Οινολόγος, παρουσιάζει τις ”Μεγάλες Προσδοκίες του Κρασιού και του Ανθρώπου” στο Yacht, παρέα με το κτήμα Σαμπάνη

Σε ένα μοναδικό γαστρονομικό – οινικό event, παρουσιάστηκαν τα κρασιά του Κτήματος Σαμπάνη στο Yacht Seaside Tales στη Χαλκίδα, από τον Οινολόγο Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στο Yacht Seaside Tales, σε ένα μοναδικό γαστρονομικό – οινικό event, παρουσιάστηκαν τα κρασιά του Κτήματος Σαμπάνη σε μια βραδιά με λογοτεχνική και συνάμα οινολογική θεματική, που παραπέμπει στις Μεγάλες Προσδοκίες του Κάρολου Ντίκενς!

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο εμπνευσμένος αυτός οινολόγος, που αναδεικνύει το ευγενικό αυτό ποτό, μέσα από τις ποιητικές οινικές βραδιές του, συνδιαλέχθηκε με το Κτήμα Σαμπάνη σε ένα πρωτότυπο event στο Yacht Seaside Tales, μια καλλιτεχνική εν τέλει συνομιλία, η οποία είχε ως απόρροια μια βραδιά μεγάλων προσδοκιών.

Ο χώρος της εκδήλωσης: Yacht Seaside Tales

Το Yacht Seaside Tales ανταποκρίθηκε ιδανικά σε αυτή την απαιτητική Γαστρονομική – Οινική “πρόκληση”! Ο πανέμορφα διαμορφωμένος χώρος του, σε συνδυασμό με την ρομαντική ατμόσφαιρα του, εξέφρασαν ακριβώς το ύφος αυτής της βραδιάς. 

Το συντονισμένο service του, η ευγενική εξυπηρέτηση του προσωπικού, τα πολύ όμορφα γευστικά πιάτα του και τα εκπληκτικά του premium κρασιά που σερβιρίστηκαν, συντέλεσαν στο να διοργανωθεί μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση! 

Ο ιδιοκτήτης του Κτήματος Σαμπάνη και Yacht Seaside Tales: Γιάννης Σαμπάνης

Ο Γιάννης Σαμπάνης (ιδιοκτήτης του Κτήματος Σαμπάνη και του Yacht Seaside Tales), απέσπασε τα εύσημα από τους παρευρισκόμενους, τόσο για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για τα καταπληκτικά κρασιά που τους πρόσφερε από το Οινοποιείο του.

 

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης: Γιώργος Τσαπουρνιώτης (Οινολόγος)

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, επιμελήθηκε και διοργάνωσε άψογα άλλη μία καταπληκτική οινική βραδιά! Κάθε εκδήλωση του είναι μια μοναδική “Οινική Παράσταση”, γιατί ο “Artist” αυτός Οινολόγος έχει πλέον καταφέρει, την Οινολογία, την Γευσιγνωσία και την παρουσίαση των κρασιών να τα ανάγει.. σε Τέχνη!  

Εκεί όμως που πρέπει να γίνει εύφημος μνεία, είναι η συναισθηματική οπτική που προσεγγίζει την Οινολογία. Γιατί σε κάθε οινική του εκδήλωση, αυτός ο σπουδαίος Οινολόγος, καταφέρνει με μία μοναδική μαεστρία, να “ταξιδεύει” το κοινό γνωρίζοντας του τον θαυμαστό κόσμο της οινολογίας, συνδυάζοντας όλα αυτά, με μια  ενδόμυχη  ευαισθησία..!

Αυτή η ιδιαιτερότητα που έχει, σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη επαγγελματική του αξία και εμπειρία στον χώρο του κρασιού, έχει ως αποτέλεσμα σε κάθε Οινική του Εκδήλωση, οι επιχειρηματίες να τον αναζητούν, οι Οινοποιοί να τον εμπιστεύονται και να τον εκτιμούν και οι απανταχού οινόφιλοι συνεχώς.. να τον ακολουθούν!

Τα κρασιά της εκδήλωσης

Στο Yacht Seaside Tales παρουσιάστηκαν στο κοινό  “6 οινικά διαμάντια” του Κτήματος Σαμπάνη: Το λευκό ημίγλυκο κρασί Μονόπετρο (από τις ποικιλίες Μοσχάτο και Μαλαγουζιά), η ατόφια Μαλαγουζιά, η διεθνής Μαυροκουντούρα, το ροζέ Elixir (από την ποικιλία Λημνιώνα), ο ερυθρός Παλαιωμένος οίνος (από τις ποικιλίες Syrah και Αγιωργίτικο) και το σήμα κατατεθέν του Οινοποιείου, το γλυκό κρασί Ευέλλη (από λιαστά Μοσχάτα σταφύλια).

Όλα τα κρασιά άφησαν στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις, απόρροια της οργανωμένης και συστηματικής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο Κτήμα Σαρμπάνη!

Τα εδέσματα της εκδήλωσης

Το Yacht Seaside Tales σε αυτή την υπέροχη διαδραστική βραδιά, πρόσφερε στο κοινό εξαιρετικά εδέσματα, τα οποία συνδυάστηκαν ιδανικά με τα εκπληκτικά κρασιά του Κτήματος Σαμπάνη που τα συνόδευαν.

Wine instructor: Βίκυ Αβραμίδου (Οινολόγος)

Για αυτή την απαιτητική οινική εκδήλωση, επιστρατεύτηκε η έμπειρη Οινολόγος Βίκυ Αβραμίδου, όπου με την ευγενική της παρουσία και τον άψογο επαγγελματισμό της, αναβάθμισε και εμπλούτισε και άλλο αυτή την ποιοτική βραδιά. Παρουσίασε στο κοινό τα κρασιά του Κτήματος Σαμπάνη και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά των οίνων που δοκίμασαν.

 Ζωντανή μουσική: Flash Back

Το εκπληκτικό μουσικό σχήμα Flash Back, παρουσίασε ένα μουσικό ρεπερτόριο που ήταν πλήρως εναρμονισμένο με το concept και η μουσική τους χάιδευε τα αυτιά των θαμώνων. 

Οι εξαιρετικοί μουσικοί Δημήτρης Γεωργάκαινας (σαξόφωνο) και Αντώνης Δρακονάκης (πλήκτρα) και οι καταπληκτικοί τραγουδιστές Γιάννης Παπαδημητρίου και Ντέπυ Σταμέλου παρέσυραν το κοινό σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και κέρδισαν δικαίως το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων..!

 Οι παρευρισκόμενοι

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιώργου Τσαπουρνιώτη, γέμισε ασφυκτικά το Yacht Seaside Tales, απόλαυσε τα εδέσματα και τα κρασιά και γενικά ευχαριστήθηκε αυτή την μαγική βραδιά.

Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και με την γλυκιά προσμονή να παρευρεθούν σε κάποια ανάλογη οινική εκδήλωση..!

Οι Μεγάλες Προσδοκίες του Κρασιού και του Ανθρώπου..!

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης αφηγήθηκε στο κοινό μια εκπληκτική μυθοπλαστική ιστορία, που αφουγκράζεται τις Μεγάλες Προσδοκίες. Ένα διήγημα που μιλάει για την εξέλιξη του ανθρώπου. Αντιστοίχησε το δρόμο της ζωής με την ωρίμαση του οίνου, και συσχέτισε τις εκφάνσεις του βίου μας με τις φάσεις οινοποίησης και παλαίωσης του μεσογειακού αυτού ελιξίριου της ζωής.

“Οι Μεγάλες Προσδοκίες του Κρασιού και του Ανθρώπου”, είναι λοιπόν μια ευφάνταστη αφήγηση, εμπνευσμένη από αυτόν τον χαρισματικό Οινολόγο, όπου αναφέρεται στις μεγάλες προσδοκίες που έχουμε από την φυσικοχημική , αρωματική και γευσιγνωστική πορεία του κρασιού, ξεκινώντας αρχικά από την δεξαμενή για την προσωρινή παραμονή του, εν συνεχεία μεταφέρεται στο βαρέλι για την ωρίμανση του και καταλήγει στην φιάλη για την περεταίρω εξέλιξη του.

Κατόπιν την κάθε φάση του κρασιού, την αντιπαρέβαλλε αριστουργηματικά, με τις μεγάλες προσδοκίες που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στην κάθε φάση της ζωής του..!

Και όλο αυτό το πανέμορφο μυθοπλαστικό ταξίδι, καταλήγει σε ένα απροσδόκητα ανατρεπτικό φινάλε, που δημιουργεί στον καθένα έναν βαθυστόχαστο Οινο-Φιλοσοφικό στοχασμό!

Συνοψίζοντας..

Οι μεθυστικές γεύσεις των εκπληκτικών κρασιών του Κτήματος Σαμπάνη, αναδείχτηκαν στο Yacht με έναν μοναδικό ονειροπόλο και ερωτικό τρόπο! Άλλωστε δεν θα μπορούσες να είσαι οινόφιλος, πολύ περισσότερο οινολόγος αν δεν ονειρεύεσαι σαν ερωτευμένος και αν δεν οινοποιείς σαν λογοτέχνης..

Και όπως επισημαίνει εύστοχα ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης: “Οι Γαστρονομικές – Οινικές μου εκδηλώσεις, δεν έχουν σκοπό μόνο για να γεμίσουμε το στομάχι, αλλά και να αποκομίσουμε υψηλές πνευματικές και συναισθηματικές εμπειρίες..!”

Αντί επιλόγου..

Οι Μεγάλες Προσδοκίες συνωμοτούν ένα παραλληλισμό με πρωταγωνιστές την πεμπτουσία της ζωής και τη συναισθηματική αξία του κρασιού, δημιουργώντας όνειρα, αναμνήσεις, φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Γιατί όπως αποφαίνεται ο Κάρολος Ντίκενς: «Να έχεις μια καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει, έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει, ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά».

Κι αυτό, ήταν και θα είναι, το αποκύημα της οινικής βραδιάς του Γιώργου Τσαπουρνιώτη:

“Όλοι οι άνθρωποι, κάθε χρονική στιγμή, 

πρέπει να επιδιώκουν να ζουν μια ποιοτική ζωή, 

που θα τους αποφέρει εμπειρίες, 

ώστε να αποτελέσουν επιστέγασμα, για να εκπληρωθούν..

Οι Μεγάλες τους Προσδοκίες!”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top