ελληνικός δρόμος 20 ομορφότερους κόσμου

Ένας ελληνικός δρόμος στους 20 ομορφότερους του κόσμου

Προφανώς δεν είναι στη Χαλκίδα.

Κάθε μέρος στον κόσμο είναι διαφορετικό χάρη στην ξεχωριστή ομορφιά του, από τις παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα, μέχρι τους δρόμους, την αστική κουλτούρα του, την φύση, το φαγητό και τη διασκέδαση που μπορεί να χαρίσει.

Ένα ελληνικό νησί βρέθηκε στη λίστα με τους 20 πιο όμορφους δρόμους στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler δημοσίευσε μια λίστα με τους 71 ομορφότερους δρόμους παγκοσμίως, αποτελούμενοι από από πλακόστρωτα πεζοδρόμια και πολύχρωμα σπίτια, από υπέροχη αρχιτεκτονική κτλ.

Πριν σας πούμε ποιο ελληνικό νησί έχει τον πιο όμορφο δρόμο, να σας ενημερώσουμε πως την πρωτιά την πήραν τα μονοπάτια και τα σοκάκια που συνθέτουν την Παλιά Πόλη του Κολμάρ στη Γαλλία. Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται από ξύλινα σπίτια ζωγραφισμένα με ζωηρά χρώματα και μικρές γέφυρες και βάρκες που βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος του καναλιού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τα σοκάκια της Μυκόνου που βρέθηκαν στην 9η θέση της λίστας. Το νησί των Ανέμων είναι γνωστό για πολλούς λόγους, αλλά φαίνεται πως τα πλακόστρωτα στενάκια του γοητεύουν τους τουρίστες.

«Είναι δύσκολο να περπατήσεις στους δρόμους της Μυκόνου χωρίς να σε ξαφνιάσει η ομορφιά. Πολλά από αυτά οφείλονται στα λιθόστρωτα δρομάκια, που περιστρέφονται γύρω από τα ασβεστωμένα σπίτια. Σε ορισμένα σημεία του νησιού οι πεζοί θα στρίψουν σε δρόμο για απαράμιλλη θέα στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Condé Nast Traveler.

Οι 20 πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο σύμφωνα με το Condé Nast Traveler:

Δρόμοι της παλιάς πόλης στο Κολμάρ, Γαλλία
Brunngasse, Brienz, Ελβετία
Setenil de las Bodegas, Ισπανία
Δρόμοι της Águeda, Πορτογαλία
Washington Street, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Rua do Bom Jesus, Ρεσίφε, Βραζιλία
Rue de l’Abreuvoir, Παρίσι, Γαλλία
Δρόμοι της Μυκόνου, Ελλάδα
Δρόμοι της Πρετόρια, Νότια Αφρική
Rue du Petit Champlain, Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς
Οδός Jinli, Τσενγκντού, Κίνα
Οδός Aldama στο San Miguel De Allende, Μεξικό
Οδός Zrínyi Utca, Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Σήραγγα Tohid, Τεχεράνη, Ιράν

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top