Μύλους Καρύστου 1966

Ένα σπάνιο φιλμ από τους Μύλους Καρύστου το 1966

Η Κάρυστος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και λιμένας στη Νότια Εύβοια, στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στο χωριό Μύλοι, όπου λειτουργούσαν πολλοί νερόμυλοι, εξ ου προκύπτει και το όνομα της τοποθεσίας. Περπατώντας σ’…

Η Κάρυστος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και λιμένας στη Νότια Εύβοια, στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στο χωριό Μύλοι, όπου λειτουργούσαν πολλοί νερόμυλοι, εξ ου προκύπτει και το όνομα της τοποθεσίας. Περπατώντας σ’ ένα κατάφυτο μονοπάτι συναντάμε μια πηγή με κρυστάλλινα νερά, ένα κατσικάκι, την παρέα του κινηματογραφιστή να προχωρά κι έχουμε ένα πανοραμικό πλάνο των πλαγιών του όρους Όχη και διάσπαρτα κτίσματα στο αμφιθεατρικό κάδρο, μέχρι το Castello Rosso, το κάστρο της Καρύστου, στους πρόποδες του βουνού.

Ο περίπατος συνεχίζεται και μας δίνει πλάνα από το ύψος του κάστρου, ενώ αμέσως μετά βρισκόμαστε μέσα στο χωριό και την καθημερινότητα των κατοίκων. Μια γυναίκα πλένει στις πέτρες, στη γεμάτη τρεχούμενα νερά περιοχή, άλλες γυναίκες συζητούν καθισμένες συντροφιά.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/GvRRtChsGeA”]

Δημιουργός / Συλλογέας
Bonar, Andrew Graham
Aylon Film Archives

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top