ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ

ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ.: Αγωνίζεται για ένα βιώσιμο περιβάλλον με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ | 2022 Στον 50ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. με αυξημένη κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά στην Προστασία του Περιβάλλοντος με όχημα, τη μείωση του όγκου των κενών συσκευασιών (δεξαμενές, πλαστικά βαρέλια, μεταλλικά βαρέλια), την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πρώτων […]

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ | 2022

Στον 50ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. με αυξημένη κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά στην Προστασία του Περιβάλλοντος με όχημα, τη μείωση του όγκου των κενών συσκευασιών (δεξαμενές, πλαστικά βαρέλια, μεταλλικά βαρέλια), την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και πρώτων υλών και την ασφαλή καταστροφή επικίνδυνων χημικών αποβλήτων σε συνεργασία με αδειοδοτούμενες εταιρείες.

Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. ΕΠΕ ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2006 ως συνέχεια εταιρείας με 40 ετή εμπειρία. Εξειδικεύεται στην Αναμόρφωση – Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση και την Εμπορία βιομηχανικών συσκευασιών, όπως:

  • Πλαστικά βαρέλια 25 λίτρα 50 λίτρα, 60 λίτρα, 120 λίτρα, 150 λίτρα και 200 λίτρα.
  • Mεταλλικά βαρέλια ανοιχτού τύπου ( βούτες ) και κλειστού τύπου 200 λίτρα.
  • Παλετοδεξαμενές (IBCS) 1.000 λίτρα και 600 λίτρα Και
  • Ξύλινες παλέτες όλων των τύπων.

Η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ είναι μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία Ανακύκλωσης με καθετοποιημένη δομή και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. παρέχει υψηλών προδιαγραφών διαδικασίες Αναμόρφωσης, ενώ τα τελικά προϊόντα που παράγει είναι απόλυτα ασφαλή και εξαιρετικής ποιότητας. Διαθέτει μία νέα, σύγχρονη βιομηχανική μονάδα Ανάκτησης – Αναμόρφωσης – Επαναχρησιμοποίησης με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σε ιδιόκτητο χώρο 10.000 τ.μ. στην Βιομηχανική Ζώνη στο Βαθύ Αυλίδος (θέση Παλιοχώρι).

Η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ ειδικεύεται στην Eπαναχρησιμοποίηση

H επαναχρησιμοποίηση, στην οποία πρωτοπορεί η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ., αποτελεί μια διεργασία με την οποία οι συσκευασίες πολλαπλής χρήσης ή άλλα αγαθά επαναπληρούνται ή χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί, με ή χωρίς την υποστήριξη βοηθητικών προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά και που επιτρέπουν την επαναπλήρωση τους.

Η επαναχρησιμοποίηση είναι μία περιβαλλοντικά προτιμητέα εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων, επειδή εξοικονομείται ενέργεια, η οποία δαπανάται για την παραγωγή των αγαθών αυτών, και επιπλέον καταναλώνονται στο ελάχιστο οι πολύτιμες πρώτες ύλες όπως πετρέλαιο, νερό, ξυλεία, άνθρακας κ.ά. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται προς τελική διάθεση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος ζωής τους, όπως και μειώνεται το κόστος των περιβαλλοντικών δαπανών που αφορούν στη διάθεση των αποβλήτων.

Η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. είναι η εταιρεία με απόλυτη εξειδίκευση στην επαναχρησιμοποίηση και με την επιστροφή μεταλλικών και πλαστικών βαρελιών αλλά και δεξαμενών προσφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στο σχεδιασμό ενός πράσινου μέλλοντος καθώς εξοικονομεί τόσο σε ενέργεια όσο και σε βιολογικό καθαρισμό. Σε αντίθεση με το scrap της συνηθισμένης ανακύκλωσης όπου το πλαστικό ξαναφτιάχνεται από την αρχή και χρησιμοποιείται μια μόνο φορά, η επαναχρησιμοποίηση είναι μια μέθοδος προσαρμοσμένη στις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες της εποχής μας δίνοντας πολλαπλή χρησιμότητα των συσκευασιών με απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον.

Για την απόλυτα ασφαλή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. συνεργάζεται με αδειοδοτημένες εταιρίες.

Στα πλαίσια της λειτουργίας της, η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. έχει λάβει τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και από τις 11 Περιφέρειες της Ελλάδος για την αποκομιδή και μεταφορά των συσκευασιών, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΚΕ.ΠΕ.Δ. Α.Ε., Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων.

Οι διαδικασίες αναμόρφωσης, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, επεξεργασίας και αξιοποίησης των στερεών αποβλήτων υλοποιούνται σύμφωνα με τις άδειες που έχει λάβει η ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. καθώς και όλες οι συνεργαζόμενες μαζί της εταιρείες από τη Νομαρχία Ευβοίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα οχήματα αποκομιδής και ο εξοπλισμός συλλογής και μεταφοράς των στερεών αποβλήτων διαθέτουν τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, όπως αυτές αναφέρονται στην Κατάρτιση Πλαισίου Προδιαγραφών και Γενικών Προγραμμάτων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/VXjy12J7ZQ4″]

Οι δραστηριότητες της εταιρείας
  • Αποκομιδή των συσκευασιών από τις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών με ιδιόκτητα φορτηγά,
  • Διαλογή των συσκευασιών κατά είδος
  • Αναμόρφωση – Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών, Αναμόρφωση βαρελιών
  • Εμπορία ανακυκλωμένων συσκευασιών

 

ΕΛ.ΕΤ.ΑΝ. ΕΠΕ

Παλαιοχώρι Βαθύ Αυλίδας – Τηλ. 226 2059 895

Email: info@eletan.gr

Web: eletan.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top