ΚΥΜΑ ιστορικό κτίριο Αιδηψού Χριστουγεννιάτικο στολισμό

“ΚΥΜΑ”: Έλαμψε το ιστορικό κτίριο της Αιδηψού με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Με εκατοντάδες φώτα στολίστηκε για τα Χριστούγεννα το ιστορικό κτίριο της Αιδηψού, άλλοτε πολυτελές για την εποχή του, αναψυκτήριο – περίπτερο “ΚΥΜΑ”.

Με εκατοντάδες φώτα στολίστηκε για τα Χριστούγεννα το ιστορικό κτίριο της Αιδηψού, άλλοτε πολυτελές για την εποχή του, αναψυκτήριο – περίπτερο “ΚΥΜΑ”.

Φωτογραφία: Γιάννης Ζαχαράκης

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που ίσως οι Ευβοιώτες γνωρίζουν καλά. Αν ωστόσο δεν γνωρίζεις την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που άφησε την δική του ιστορία, αυτές τις γιορτές είναι ώρα να κάνεις ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο!

 

Αναψυκτήριο – περίπτερο ΚΥΜΑ

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Το ξύλινο οκταγωνικό κτίριο ΚΥΜΑ, κατασκευάστηκε το 1933 πάνω σε εξέδρα μέσα στη θάλασσα και αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο της Αιδηψού ως τόπο τουριστικού προορισμού, ειδικά στην εποχή της μεγάλης ακμής των λουτροπόλεων της Στερεάς Ελλάδας. Φτιαγμένο σε μια εξέδρα ξύλινη, ενώ ολόγυρά της μια βεράντα την περιβάλλει και την αγκαλιάζει, το ΚΥΜΑ λειτούργησε σαν χώρος διασκέδασης, σύμφωνα με το πρότυπο κάθε περιόδου. Σταθερό στοιχείο λειτουργίας του «ΤΟ ΚΑΦΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ», που ανήκε αρχικά στο ξενοδοχείο ΙΣΤΙΑΙΑ κι έφερε το όνομά του πριν μετονομαστεί σε ΚΥΜΑ. Την περίοδο των πρώτων χρόνων λειτουργίας του και ιδιαίτερα λίγα χρόνια πριν το ’40 και την περίοδο του καλοκαιριού, άρχισε να διασκεδάζει τους θαμώνες του το «ΚΥΜΑ». Ιστορείται ότι τον χώρο γέμισε με τις μελωδίες του και ο ΕΝΤ BIANCO με την ορχήστρα του.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top