ναυαγισμένο Γερμανικό τσιμεντόπλοιο Λιχαδονήσια
Φωτογραφία: Fotis Parakatselakis

Εξερευνώντας το ναυαγισμένο Γερμανικό τσιμεντόπλοιο “PIONEER I” στα Λιχαδονήσια

Το ναυάγιο που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια της Εύβοιας και αποτελεί ατραξιόν και πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών. Είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο (Οπλισμένο σκυρόδεμα) και όχι από ξύλο ή σίδερο, όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά […]

Το ναυάγιο που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια της Εύβοιας και αποτελεί ατραξιόν και πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών.

Είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο (Οπλισμένο σκυρόδεμα) και όχι από ξύλο ή σίδερο, όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξυπηρετούσε τόσο στον χρόνο παραγωγής ενός τέτοιου είδους πλοίου, όσο και στην έλλειψη χάλυβα εκείνη την εποχή.

Φωτογραφία: Fotis Parakatselakis

Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου “PIONEER I” βρίσκεται στον βυθό της συγκεκριμένης περιοχής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν βομβαρδίστηκε ήταν φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών, καθώς και την αποστολή εφοδίων στα Afrika Corps. Τα τσιμεντόπλοια καθελκύονταν στην «Γερμανική σκάλα» στον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα το ανώτερο τμήμα του ναυαγίου βρίσκεται στα 9 μέτρα βάθος και φτάνει τα 16 μέτρα.

Δείτε το drone βίντεο της ομάδας Up Stories που το παρουσίασαν σε συνεργασία με την καταδυτική ομάδα «Top2Bottom»:

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Fotis Parakatselakis

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top