ΟΛΝΕ Master Plan

Χαλκίδα: Εγκρίθηκε το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) από το Δ.Σ. της ΟΛΝΕ ΑΕ

Εγκρίθηκε εχθές Πέμπτη 11/3/2021 από το Δ.Σ. της ΟΛΝΕ ΑΕ το τελικό σχέδιο της μελέτης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (MASTER PLAN) των λιμένων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας. Μετά από…

Εγκρίθηκε εχθές Πέμπτη 11/3/2021 από το Δ.Σ. της ΟΛΝΕ ΑΕ το τελικό σχέδιο της μελέτης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (MASTER PLAN) των λιμένων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας.

Μετά από μία ευρεία συμμετοχή θεσμικών φορέων και πολιτών με τεκμηριωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις στην διαδικασία της διαβούλευσης που έγινε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, οι οποίες μελετήθηκαν και συνεκτιμήθηκαν από την ανάδοχο του έργου Τρίτων Α.Ε., ολοκληρώθηκε (4 χρόνια μετά την έναρξη του τον Φεβρουάριο του 2017) το πρώτο στάδιο μίας μεγάλης προσπάθειας να αποκτήσει το παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας έναν αναπτυξιακό βηματισμό μέσα από σαφή οριοθέτηση στρατηγικών στόχων.

Βασικοί στόχοι του Οργανισμού με ορίζοντα εικοσιπενταετίας είναι:

– Η μεταφορά του Εμπορικού λιμένα Χαλκίδος σε νέα μεγαλύτερη εγκατάσταση
– Η αποκλειστικά τουριστική και ναυταθλητική αξιοποίηση της λεκάνης του Νότιου λιμένα
– Η μεταφορά της Ιχθυόσκαλας και η μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε καταφύγιο σκαφών του Βόρειου λιμένα
– Η τουριστική ενοποίηση σε ένα ευρύ ενιαίο μέτωπο των υποδομών βόρεια και νότια της Παλαιάς γέφυρας
– Η συγκέντρωση σε νέο χώρο της παραδοσιακής ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας
– Η ένταξη της Νέας Λαμψάκου, του Λευκαντί και των Πολιτικών στον σχεδιασμό μας
– Η επέκταση της εγκατάστασης της Νέας Αρτάκης

Ο φάκελος με το εγκεκριμένο σχέδιο θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ούτως ώστε να εκδοθεί κατόπιν το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα.

Διαβάστε αναλυτικά για το Master Plan του ΟΛΝΕ – Τι αφορά, ποιος είναι ο σκοπός και γιατί είναι σημαντικό με ένα κλικ ΕΔΩ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top