Χαλκίδα εκδηλώσεις πολιτιστικά καρναβάλι πρόγραμμα

Δωρεάν στη Χαλκίδα: 9 προτάσεις από Παρασκευή έως Καθαρά Δευτέρα

Συναυλίες, πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, το Θαλασσινό Καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα – Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην πόλη

Συναυλίες, πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, το Θαλασσινό Καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα – Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 έως και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου.
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 – «Σατυρικός γάμος» / Ώρα 20:00, πλατεία Μάλλιου
  • Το Παράρτημα Χαλκίδας του Λυκείου Ελληνίδων αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο «Σατυρικός γάμος»,

Με τον Αγά και τη Χανούμα από τη Χίο και μας καλεί όλους, στην μεγάλη αυλή του, την πλατεία Μάλλιου, για χορούς και σκοπτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
  • «Παρέλαση πεζοπόρων Θαλασσινού Καρναβαλιού 2024» / Ώρα 17:00, παραλία Χαλκίδας

Άρματα, τυμπανιστές, καρναβαλιστές, ευρηματικές ενδυμασίες γεμίζουν τη Χαλκίδα, έτοιμοι να παρελάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς, με μουσικές latin, 80s και disco, ξεκινώντας από το Κόκκινο Σπίτι και καταλήγοντας στη γέφυρα του Ευρίπου. Τι χρειάζονται; Κέφι και φαντασία!
  • «Η νύχτα των πολύχρωμων προσφορών» / Ώρα 18:00 έως 22:00, εμπορικό κέντρο Χαλκίδας
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας γιορτάζει τα 120 χρόνια από την ίδρυσή του και μπαίνει στο κλίμα των Αποκριών, καλώντας όλους τους πολίτες και επισκέπτες να ψωνίσουν, σε μια νύχτα με πολύ χρώμα, χαρά και μεγάλες προσφορές, παρέα με τους ΜΑΝΤΑΡΑ, που θα μας ταξιδέψουν μουσικά.
Κυριακή 17 Μαρτίου 2024
  • «Αποκριάτικες περιπέτειες με το Πολιτισμικό Σχολείο»/ Ώρα 11:00, πλατεία Αγίου Νικολάου
Το Πολιτισμικό σχολείο του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι» μεταφέρεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ετοιμάζοντας πλήθος αποκριάτικων δραστηριοτήτων για παιδιά, καλώντας όλους τους μικρούς πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων να συμμετέχουν.
  • ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – «Στα ίχνη του Ευρίπου» / Ώρα 19:00, παραλία Χαλκίδας

Η τελετή λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 παίρνει τη σκυτάλη, με ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων, πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον μοναδικό Εύριπο, που μας καλεί να ανακαλύψουμε τα ίχνη του…
  • Η βραδιά κλείνει με μια παραθαλάσσια συναυλία με τον μοναδικό Κωστή Μαραβέγια

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μετά από αρκετά χρόνια βγαίνει εκτός Αθηνών, σε ένα mini tour στη καρδιά του χειμώνα, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν. Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στη Χαλκίδα, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν, φέρνοντας το καλοκαίρι στην καρδιά του Μαρτίου.
Οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων θα γιορτάσουν και φέτος τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, με μουσική, σαρακοστιανά κεράσματα και χορό.
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ
  •  Ώρα 11:00, παραλία Νέας Λαμψάκου
Κούλουμα και αναβίωση του εθίμου του παραδοσιακού χαρταετού, με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ν.Λαμψάκου «ΠΙΤΥΟΥΣΑ».
  • Ώρα 11:30, παραλία Αγίου Νικολάου
Μουσική και κεράσματα, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

  • Ώρα 11:00, Λιμάνι Νέας Αρτάκης
Σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακό γλέντι, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top