Δώρα Χριστουγέννων για τους αγαπημένους μας από το Οινοποιείο Σκουμπρή

Χριστούγεννα σημαίνει οικογενειακή θαλπωρή, εορταστικό τραπέζι αλλά και ένα καλό κρασί το οποίο θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη ζεστή ατμόσφαιρα. Δεν περνά από το μυαλό μας άλλο, πιο όμορφο δώρο για τους ανθρώπους που αγαπάμε πέρα των οίνων από το Οινοποιείο Σκουμπρή, ένα ολοκαίνουργιο οινοποιείο το οποίο συναντάμε στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίου, στην Εύβοια. Στον […]

Χριστούγεννα σημαίνει οικογενειακή θαλπωρή, εορταστικό τραπέζι αλλά και ένα καλό κρασί το οποίο θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη ζεστή ατμόσφαιρα. Δεν περνά από το μυαλό μας άλλο, πιο όμορφο δώρο για τους ανθρώπους που αγαπάμε πέρα των οίνων από το Οινοποιείο Σκουμπρή, ένα ολοκαίνουργιο οινοποιείο το οποίο συναντάμε στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίου, στην Εύβοια. Στον υπέροχο χώρο του Οινοποιείου θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία συνθέσεων με προσεγμένες συσκευασίες δώρου καθώς και εξαιρετικές επιλογές κρασιών που θα απογειώσουν το γιορτινό μας τραπέζι.

Η αναφορά στα κρασιά του Οινοποιείου Σκουμπρή είναι απαραίτητη, αφού καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές επιλογές και ευφραίνουν την καρδιά μας, ξεχωρίζοντας αρχικά το Licario, ένα ημίγλυκο ροζέ κρασί που δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι του ρεβεγιόν.

Το Licario συνδυάζεται με καλή παρέα σαν απεριτίφ. Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σειρά παίρνουν η Μαλαγουζιά, το Flevaris Μοσχοφίλερο και το Σαββατιανό, τρία εξαιρετικά λευκά κρασιά που θα συνοδεύσουν τα κίτρινα τυριά και τις χωριάτικες πίτες με τις οποίες θα ξεκινήσουμε το εορταστικό μας γεύμα ή δείπνο.

Μόλις φτάσει η ώρα για τα κυρίως πιάτα, κάνει την εμφάνισή του το Flevaris, ένα μεστό ερυθρό από τις ιδιαίτερες ποικιλίες Merlot – Syrah, το οποίο θα ολοκληρώσει την πανδαισία των γεύσεων.

Τέλος, η Μαλαγουζιά late harvest θα δέσει υπέροχα με το επιδόρπιο, ειδικά εάν αυτό είναι μια κρεμώδης πανακότα με chutney από ροδάκινο.

Το Οινοποιείο Σκουμπρή βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίου, 8 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και έχει μια πολύ όμορφη ιστορία στο χώρο της αμπελουργίας και οινοτεχνίας. Η ενασχόληση της οικογένειας Σκουμπρή με την καλλιέργεια των αμπελώνων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την ίδρυση του οινοποιείου. Το 1980 ο Σπύρος Φλεβάρης, ένας εργατικός και ενάρετος άνδρας, μετέδωσε στον ανιψιό του, Αντώνη Σκουμπρή, την αγάπη και το μεράκι που είχε για την καλλιέργεια του αμπελιού. Οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις, όμοιες πατέρα με γιου, περνώντας έτσι από κοινού πολλές ώρες απασχόλησης με τις αμπελουργικές εργασίες.

Με τη σειρά του, τις γνώσεις που απέκτησε ο Αντώνης τις μετέδωσε σταδιακά στη δική του οικογένεια. Το 2013, ο δεκαοχτάχρονος γιος του, Σπύρος Σκουμπρής, επέλεξε τις σπουδές Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας στη Νεμέα, γνωρίζοντας από νωρίς το δρόμο που ήθελε να ακολουθήσει, ενώ την ίδια χρονιά εκδόθηκε και η άδεια του οινοποιείου. Το 2017, ο Σπύρος επέστρεψε από τις σπουδές του και ανέλαβε τα ηνία της μικρής οικογενειακής επιχείρησης, με τα κρασιά του να έχουν αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και τώρα πια να αποτελούν από τη μια σήμα κατατεθέν της ευβοϊκής οινοποιίας και από την άλλη ελπιδοφόρα προοπτική για την εξέλιξη των τοπικών προϊόντων.

Άλλωστε το μότο που ακολουθεί τον οινοποιό Σπύρο Σκουμπρή αντικατοπτρίζει και την αυθεντική σχέση του με τη φύση και συνοψίζεται στα ακόλουθα λόγια: «η δημιουργία ενός κρασιού αρχίζει μέσα από το αμπέλι. Έχεις μόνο μια ευκαιρία μέσα στον χρόνο να το οινοποιήσεις, γεγονός που το καθιστά μοναδικό».

Τα κρασιά του οινοποιείου Σκουμπρή θα τα βρείτε στο οινοποιείο στον Άγιο Νικόλαο Ληλαντίου Ευβοίας όπως και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε για τις ώρες επισκεψιμότητας στο τηλέφωνο 6980317237

Email: info@skoumpriswinery.gr

Web: www.skoumpriswinery.gr

Διεύθυνση: Άγιος Νικόλαος, Ληλάντιο, Εύβοια – Υπεύθυνος: Σπύρος Σκουμπρής

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top