Διεθνής Ημέρα Μουσείων Μουσείο Αρέθουσα δωρεάν είσοδο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μουσείο “Αρέθουσα” με δωρεάν είσοδο

H 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων (International Museum Day) από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του Μουσείου στη σύγχρονη κοινωνία. Το φετινό θέμα είναι «Μουσεία Αειφορία και Ποιότητα ζωής». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 με …

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μουσείο “Αρέθουσα” με δωρεάν είσοδο Διαβάστε Περισσότερα »

H 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων (International Museum Day) από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του Μουσείου στη σύγχρονη κοινωνία. Το φετινό θέμα είναι «Μουσεία Αειφορία και Ποιότητα ζωής».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα μουσεία, στις αρχαιολογικές συλλογές και στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

• Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Περιήγηση και παρουσίαση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» από αρχαιολόγο σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών στις 10:00 π.μ. και 11:00 π.μ (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2221022402 (εσωτ. 1029, 1035).
Διάρκεια ξενάγησης: 45 λεπτά

Υπεύθυνες δράσης: Σοφία Κατσάλη, Φάλια Κίτσου, αρχαιολόγοι

• Εργαστήριο συντήρησης Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πολυχρωμία σε ειδώλια από πηλό».
Παρουσίαση της τεχνικής της πολυχρωμίας σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) μέσα στον χώρο του εργαστηρίου συντήρησης του Μουσείου «Αρέθουσα» στις 11:00 π.μ. και 12:00 π.μ.
Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2221022402 (εσωτ. 1017).
Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά

Υπεύθυνος δράσης: Δημήτρης Καραμουζάς, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top