Διακοπές Ερέτρια 1966 Ρετρό βίντεο

Διακοπές στην ριβιέρα της Ερέτριας του 1966 – Ρετρό βίντεο

Βρισκόμαστε στην Ερέτρια, παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας. Το φιλμ ανοίγει με το πάρκινγκ του ξενοδοχείου όπου ο κινηματογραφιστής και η παρέα του βρίσκονται. Βλέπουμε τον εξωτερικό χώρο του και την παραλία που είναι ακριβώς μπροστά. Υπάρχει αρκετός κόσμος και μια τσιμεντένια προβλήτα. Άλλοι κολυμπάνε άλλοι λιάζονται και άλλοι στέκονται στην προβλήτα απολαμβάνοντας τον ήλιο. Μεταφερόμαστε […]

Βρισκόμαστε στην Ερέτρια, παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας.

Το φιλμ ανοίγει με το πάρκινγκ του ξενοδοχείου όπου ο κινηματογραφιστής και η παρέα του βρίσκονται. Βλέπουμε τον εξωτερικό χώρο του και την παραλία που είναι ακριβώς μπροστά. Υπάρχει αρκετός κόσμος και μια τσιμεντένια προβλήτα. Άλλοι κολυμπάνε άλλοι λιάζονται και άλλοι στέκονται στην προβλήτα απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Μεταφερόμαστε στην καφετέρια του ξενοδοχείου όπου η παρέα απολαμβάνει τον καφέ της και ξανά πλάνα από την παραλία, μιας βάρκας με τέσσερις άντρες ενώ ο ένας κάνει κουπί. Στη συνέχεια, η παρέα έχει κάτσει σ’ ένα εστιατόριο να απολαύσει το γεύμα της ενώ τα παιδάκια χαζεύουν τη θάλασσα ή παίζουν.

Αλλάζουμε εικόνα και έχουμε πλάνα από το λιμάνι. Στο ferryboat, ένα Austin και ένα Simca επιβιβάζονται, ενώ αρκετά φέρι είναι εν αναμονή. Η ελληνική σημαία ανεμίζει και βλέπουμε το τοπίο όσο το φέρι στρίβει για να βγει απ’ το λιμάνι. Ο φακός μας δείχνει εικόνες μέσα το φέρι. Τη διαδρομή του, την παρέα του κινηματογραφιστή, τους υπόλοιπους επιβάτες, καθώς και το καράβι «POLYXENI» που περνάει ακριβώς δίπλα με αντίθετο προορισμό.

Το φιλμ κλείνει με τη άφιξη του φέρι στο λιμάνι Ωρωπού και την αποβίβαση πεζών και αυτοκινήτων.

Δείτε το βίντεο της Aylon Archives Film από το αρχείο του Γ. Χατζηδάκη:

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top