Ιαματικά Λουτρά Αιδηψού

Διακοπές και κολύμπι στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού το 1952 – Βίντεο

Βρισκόμαστε στα Λουτρά Αιδηψού, κωμόπολη του Νομού Ευβοίας, στα βορειοδυτικά του νησιού, η οποία διαθέτει ιαματικά λουτρά (ιαματικές πηγές), κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Σε μια μικρή μαρίνα ένα τουριστικό καΐκι υποδέχεται επιβάτες όλων των ηλικιών, μέχρι που γεμίζει. Ορισμένα πλάνα του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου εν πλω και αποβίβαση, με ελαφρώς πρόχειρο τρόπο, στα […]

Βρισκόμαστε στα Λουτρά Αιδηψού, κωμόπολη του Νομού Ευβοίας, στα βορειοδυτικά του νησιού, η οποία διαθέτει ιαματικά λουτρά (ιαματικές πηγές), κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Σε μια μικρή μαρίνα ένα τουριστικό καΐκι υποδέχεται επιβάτες όλων των ηλικιών, μέχρι που γεμίζει.

Ορισμένα πλάνα του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου εν πλω και αποβίβαση, με ελαφρώς πρόχειρο τρόπο, στα Καμένα Βούρλα. Τα μωρά τα παίρνουν απ’ το καΐκι άντρες με μαγιό, βουτηγμένοι στη ρηχή θάλασσα και τα μεταφέρουν στην ακτή, οι υπόλοιποι επιβάτες υποβοηθούνται από άλλους να ισορροπήσουν σε μια τάβλα, για να κατέβουν απ’ το καΐκι, ιδιαιτέρως οι κυρίες. Τα μεγαλύτερα παιδάκια τα καταφέρνουν μόνα τους.

Στη συνέχεια βλέπουμε τρία παιδάκια χαρούμενα που έχουν καβαλήσει ένα μουλαράκι, ενήλικες τα προσέχουν και τους χαρίζουν μια μικρή βόλτα στη ράχη του ζώου. Το ίδιο ζώο προσπαθεί να ιππεύσει και μία νέα γυναίκα.

Συνέχεια της εκδρομής με το καΐκι «Φεργάδα». Κατά την διαδρομή παρατηρούμε κατάφυτες πλαγιές, λοφοσειρές και παραλίες της Εύβοιας.

Άφιξη στην περιοχή Περιβολάκι. Οι εκδρομείς γευματίζουν, απολαμβάνοντας τον καταπράσινο τόπο, χαιρετούν τον κινηματογραφιστή, ενώ ένα μικρό αγόρι χορεύει, με ιδιαίτερη μαεστρία, τον χορό ζεϊμπέκικο.

Ξανά στη «Φεργάδα», δύο παιδάκια έχουν δέσει το καραβάκι τους μ’ ένα σχοινάκι και, καθισμένα στην πρύμνη του σκάφους, παρακολουθούν το παιχνίδι τους να ακολουθεί την θαλάσσια διαδρομή.

Επιστροφή στα Λουτρά Αιδηψού, από θαλάσσης βλέπουμε τα ξενοδοχεία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις θεραπευτικές δομές.

Δείτε το βίντεο:

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/HLfP6ktArfM”]

Δημιουργός / Συλλογέας
Αθανασόγλου Νικόλαος

Πηγή: Aylon Film Archives

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top