Διαδραστικός χάρτης: Δείτε το πιο διάσημο πρόσωπο της Χαλκίδας και της Εύβοιας

Ένας γεωγράφος σχεδίασε έναν “διαφορετικό” παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τα ονόματα των προσωπικοτήτων με επιρροή, αντί για τους συνήθεις τίτλους πόλεων και χωρών. Στον συγκεκριμένο χάρτης αντί για τα ονόματα πόλεων και περιοχών εμφανίζονται διάσημοι αθλητές, αρχαίοι φιλόσοφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες ακόμη και “γνωστοί” εγκληματίες, που έχουν γεννηθεί στην συγκεκριμένη πόλη-περιοχή. Τον χάρτη με τις […]

Ένας γεωγράφος σχεδίασε έναν “διαφορετικό” παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τα ονόματα των προσωπικοτήτων με επιρροή, αντί για τους συνήθεις τίτλους πόλεων και χωρών.

Στον συγκεκριμένο χάρτης αντί για τα ονόματα πόλεων και περιοχών εμφανίζονται διάσημοι αθλητές, αρχαίοι φιλόσοφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες ακόμη και “γνωστοί” εγκληματίες, που έχουν γεννηθεί στην συγκεκριμένη πόλη-περιοχή.

Τον χάρτη με τις διάσημες προσωπικότητες σχεδίασε ο ερευνητής Topi Tjukanov χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Mapbox και βασίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό Nature.

Στόχος της μελέτης που έγινε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού ήταν να υπολογίσουν την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου με βάση πληροφορίες που συλλέχθηκαν κυρίως από τη Wikipedia και το Wikidata.

“Ένα νέο σκέλος της βιβλιογραφίας στοχεύει στη δημιουργία της πιο ολοκληρωμένης και ακριβούς βάσης δεδομένων αξιόλογων ατόμων”, είπε η ερευνητική ομάδα, σύμφωνα με το nypost. “Συλλέγουμε τεράστιο όγκο δεδομένων από διάφορες εκδόσεις της Wikipedia και των Wikidata.”

Βέβαια, επειδή οι αρχικές πληροφορίες συλλέχθηκαν από μή αξιόπιστες πηγές από διάφορες εκδόσεις της Wikipedia και των Wikidata, τα αποτελέσματα σε πολλές περιοχές είναι αμφιλεγόμενα.

Στην Ελλάδα, στην περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα της Αθήνας παρουσιάζονται αρχαίοι φιλόσοφοι όπως ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Σοφοκλής και ο Αριστοφάνης. Στην Εύβοια με έντονα γράμματα ο γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου, η ηρωίδα του 1821 Λέλα Καραγιάννη,  ενώ υπάρχουν και μερικά άλλα ονόματα από την αρχαιότητα. Ένα όνομα που μας έκανε εντύπωση είναι αυτό του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Διαμαντή Χουχούμη! Όσο για τη Χαλκίδα δεν βγάλαμε πολύ άκρη καθώς η εφαρμογή μάλλον έχει μπερδευτεί!

Στην Αμερική, ο Ντόναλντ Τραμπ κατατάσσεται ως το πιο διάσημο πρόσωπο στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ ο Κλιντ Ίστγουντ, η Μέριλιν Μονρόε και η Σερ είναι οι πιο γνωστοί άνθρωποι στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον χάρτη.

Ποιο είναι όμως το πιο σημαντικό-διάσημο πρόσωπο που κατάγεται από την πόλη σας; Αν θέλετε να περιηγηθείτε στο νέο διαδραστικό χάρτη πατήστε εδώ.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top