Δήμος Χαλκιδέων υποψήφιοι εκλογές

Δήμος Χαλκιδέων: Οι υποψήφιοι και ποιοι συνομιλούν με ποιους ενόψει εκλογών

Στην πολιτική πιάτσα της Χαλκίδας, και όχι μόνο, το θέμα που κυριαρχεί αυτήν την περίοδο είναι οι εκλογές την προσεχή άνοιξη. Εξάλλου, από τις δημοτικές εκλογές απέχουμε σχεδόν 7 μήνες, ενώ μεσολαβεί και μία εθνική κάλπη η οποία αναμένεται να επηρεάσει το αυτοδιοικητικό σκηνικό καθώς τα κόμματα, απελευθερωμένα πλέον από το άγχος των εκλογών, θα […]

Στην πολιτική πιάτσα της Χαλκίδας, και όχι μόνο, το θέμα που κυριαρχεί αυτήν την περίοδο είναι οι εκλογές την προσεχή άνοιξη.

Εξάλλου, από τις δημοτικές εκλογές απέχουμε σχεδόν 7 μήνες, ενώ μεσολαβεί και μία εθνική κάλπη η οποία αναμένεται να επηρεάσει το αυτοδιοικητικό σκηνικό καθώς τα κόμματα, απελευθερωμένα πλέον από το άγχος των εκλογών, θα κάνουν τις επιλογές τους με άλλα κριτήρια, περισσότερο αυτοδιοικητικά και αξιολογικά και λιγότερο κομματικά. Ωστόσο, παρά τη φαινομενική νηνεμία, στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν. Πρωτίστως σε δήμους όπου το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ανοιχτό. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο δήμος Χαλκιδέων.

Όλες οι έως τώρα μετρήσεις, αφήνουν ανοιχτό το γήπεδο για να ξεδιπλωθούν οι εύλογες φιλοδοξίες πολλών στελεχών τα οποία θεωρούν ότι η Χαλκίδα έχει ανάγκη από μια νέα διοίκηση. Βεβαίως η δήμαρχος Έλενα Βάκα, έχει τους δικούς της σχεδιασμούς και κάνει τις επαφές της ενώ ετοιμάζει και αλλαγές στα πρόσωπα που θα είναι στο πλευρό της στο ψηφοδέλτιο αλλά και στην διοίκηση σε ενδεχόμενη επανεκλογή της.

Πέραν της διοίκησης, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εντονότερη κινητικότητα η οποία προς το παρόν εξαντλείται σε διαπροσωπικές συναντήσεις αναγνωριστικού χαρακτήρα. Πρωταγωνιστές είναι πρόσωπα από το χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς και στελέχη από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ο γνωστός δικηγόρος και επιχειρηματίας Γιώργος Σπύρου, ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρθρογραφία, εστιασμένη στα ζητήματα της Χαλκίδας και του δήμου, εδώ και αρκετό καιρό έδειχνε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα.

Εμπλοκή στα δημοτικά πράγματα του κεντρικού δήμου ενδέχεται να έχουν και σημερινά κοινοβουλευτικά στελέχη στην περίπτωση που δεν κατορθώσουν να επανεκλεγούν ή σε περίπτωση που το κόμμα τους, δεν τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Ενδιαφέρον έχει το σενάριο που κυκλοφορεί για την υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του επιδιώκοντας να πάρει τη ρεβάνς, ενώ όλα δείχνουν πως υποψήφιος θα είναι ξανά ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Πρόθεση να κατέλθουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν εκδηλώσει ο δικηγόρος Δημήτρης Ανδρέου και ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκιδέων Παναγιώτης Τζαφέρος.

Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται αυτήν την περίοδο αρκετά ονόματα στελεχών, αρκετά εκ των οποίων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο προεκλογικό σκηνικό του δήμου Χαλκιδέων.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top