Μουσείο Γεωργίου Παπανικολάου Κύμη

Δημιουργείται Μουσείο Γεωργίου Παπανικολάου στην Κύμη

Δημιουργείται το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Ευβοιώτη ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου, στην Κύμη.

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Κύμης-Αλιβερίου η σύμβαση για την υλοποίηση του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου, του πρώτου στον κόσμο που θα είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα ιατρού και ευεργέτη της ανθρωπότητας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, κ. Νίκος Μπαράκος, και η μουσειολόγος κ. Ηλιάνα Ζιώγα, παρουσία του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Το μουσείο θα στεγάζεται στην ανακαινισμένη πατρική οικία του Γεωργίου Παπανικολάου στην Κύμη, ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εκτός από τα εκθέματα, που θα περιλαμβάνουν και προσωπικά αντικείμενα του επιστήμονα, θα δημιουργηθούν διαδραστικές εφαρμογές, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος περιοδικών εκθέσεων.

«Η ίδρυση του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου στη γενέτειρά του αποτελεί χρέος και ευθύνη μας», δήλωσε ο κ. Μπαράκος. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα, του οποίου η ανακάλυψη, το ‘Τεστ Παπ’, έχει σώσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών σε όλο τον κόσμο.»

Η δημιουργία του μουσείου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύμης, αλλά και στην προώθηση της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top