Dardouma Family: Τα χειροποίητα ζυμαρικά που μαγείρεψε ο chef στο Dirfys Trail Run

Η Dardouma Family με πίστη στις αρχές του αυθεντικού εκπροσώπησε επάξια την ελληνική χειροτεχνική παραγωγή ζυμαρικών με τα προϊόντα της, στο Dirfys Trail Run, δημιουργώντας συναισθήματα και γευστικές αναμνήσεις. Σε ένα αθλητικό event που αποτελεί μια συνάντηση ανθρώπων, αθλητών και καλεσμένων στον γεωγραφικό ορίζοντα ενός βουνού.

Ένα εργαστήριο ζυμαρικών το οποίο παράγει ζυμαρικά με χειροποίητη μέθοδο ήταν η κύρια πρώτη ύλη για τις μαγειρικές του chef Ιάκωβου Απέργη στο μεγάλο αθλητικό event του Dirfys Trail.

Στο χώρο του σχολείου της Στενής είχαν στηθεί τα καζάνια τα οποία με τα ζυμαρικά της Dardouma Family, ένα εργαστήριο που βρίσκεται στο Βέλος Αλιβερίου, δημιούργησαν πιάτα που σαγήνεψαν, χόρτασαν και γέμισαν ενέργεια αθλητές και καλεσμένους.

Η Dardouma Family επίσημος χορηγός του καταξιωμένου πια Dirfys Trail, αγώνα δρόμου που διεξάγεται στο όρος Δίρφυς, παράγει ζυμαρικά με βάση τις συνταγές της γιαγιάς Μαρίας, με απόλυτη προσήλωση στη χειροποίητη μέθοδο και ενστερνιζόμενη την απόλυτη αγάπη για την παράδοση.

Ο Γιάννης και ο Βαγγέλης Μάλλιος είναι οι δύο άνθρωποι που με μεράκι και γαστρονομική ταυτότητα, έχουν δημιουργήσει μια σειρά ζυμαρικών με απαρχή τον τραχανά, το κριθαράκι και τις χυλοπίτες, ακολούθως τις εμπνευσμένες βίδες και καμπανούλες, αλλά και προϊόντα ζύμης όπως τηγανόψωμα, φλογέρες, τυροπιτάκια, τα οποία έχουν κατακτήσει τις κουζίνες των μαγείρων που ενδιαφέρονται για τα αυθεντικά και μικρής εργαστηριακής παραγωγής προϊόντα. 

Τα αδέρφια Μάλλιου μας εξηγούν για ποιον λόγο επιδιώκουν τη διαρκή ενίσχυση του Dirdys Trail: «Μας αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνει ο Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας και θέλουμε να το στηρίζουμε, καθώς κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται ολοένα και καλύτερη. Και με ενθουσιασμό μας σημειώνουν: «Αυτό που μας αγγίζει περισσότερο είναι ότι οι δρομείς μετά τον αγώνα τους, τρώνε τα προϊόντα μας μαγειρεμένα με τις χωριάτικες συνταγές».

Παράλληλα επεξηγούν τη σχέση της Dardouma Family με τον κόσμο της αθλητικής διατροφής: «Τα ζυμαρικά προτιμούνται από τους αθλητές καθώς είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, ενώ συγκεκριμένα τα ζυμαρικά Dardouma εκπροσωπούν τη σχέση με τις πατροπαράδοτες αρχές της μεσογειακής διατροφής οι οποίες διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο και επαναπροσδιορίζονται έχοντας κεντρική θέση στο σύγχρονο αθλητικό διαιτολόγιο».

Στο Dirfys Trail το Σάββατο 23 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το pasta party στο οποίο μαγειρεύτηκαν καμπανούλες της Dardouma Family με σάλτσα ντομάτας και τυρί. Την επομένη μέρα όμως, Κυριακή, ο chef Ιάκωβος Απέργης έφτιαξε σούπα τραχανά με τραχανά Dardouma, λουκάνικο με λιαστή ντομάτα και φέτα Μουτεβελής, πολτό κόκκινης πιπεριάς Royal, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, όπως και κριθαράκι Dardouma Family με καρότο, σέλινο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, λάδι, βούτυρο, πολτό κόκκινης πιπεριάς, πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

Τα ζυμαρικά της Dardouma Family αποτέλεσαν τη βασική πρώτη ύλη του κυρίου Απέργη, ο οποίος ήθελε να παρουσιάσει ένα χαρακτηριστικό φαγητό του χωριού: «η κουζίνα του Dirfys Trail αντιπροσωπεύει το φαγητό που τρώμε στο σπίτι, εκείνο το κυριακάτικο πιάτο, ιδανικό για το κρύο της χώρας μας. Με ενδιέφερε να δημιουργήσω γεύσεις που φέρνουν τον τρόπο μαγειρέματος της γιαγιάς που ίσως κάποιοι να μην έχουν γνωρίσει, μια γαστρονομική πρόταση που αντηχεί την παραδοσιακή μαγειρική που συναντάς σε ένα γνήσιο ελληνικό χωριό».

Η Dardouma Family με πίστη στις αρχές του αυθεντικού εκπροσώπησε επάξια την ελληνική χειροτεχνική παραγωγή ζυμαρικών με τα προϊόντα της, δημιουργώντας συναισθήματα και γευστικές αναμνήσεις και επικοινώνησε μέσω των γευστικών μας καλύκων ακριβώς αυτό που είναι και ο απώτερος σκοπός του Ditfys Trail, μια συνάντηση ανθρώπων, αθλητών και καλεσμένων στον γεωγραφικό ορίζοντα ενός βουνού.

 

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top