Dardouma Family

Dardouma Family, όταν τα ζυμαρικά γίνονται εμπειρία

Η Dardouma Family, ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών, μας καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφηγηθούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία…

Η Dardouma Family, ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών, μας καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφηγηθούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία γευσιγνωσίας που ξεκινάει από το χώρο παρασκευής για να καταλήξει αφενός στην κουζίνα του σπιτιού μας και αφετέρου στο τραπέζι μας.

Το ταξίδι

Ταξιδέψαμε ως το Αλιβέρι της Νότιας Εύβοιας και λίγο πιο έξω, κοντά στο χωριό Λέπουρα, όπου εδρεύει ο χώρος παραγωγής και τυποποίησης του μοναδικού παρασκευαστηρίου της Dardouma Family.

Η ιστορία

Ιδρύθηκε το 2008, αλλά η Dardouma Family έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά, αφού η γνώση και οι συνταγές έρχονται από τα παλαιότερα μέλη της οικογένειας και έχουν ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη του μεγαλείου της ελληνικής μινιμαλιστικής μαγειρικής.

Η οικογένεια

Η νεότερη γενιά που συνεχίζει την ιστορία αυτής της πολύ όμορφης οικογένειας, τα αδέρφια Γιάννης και Βαγγέλης Μάλλιος, ανακινούν, αναγεννούν και ζωντανεύουν τις κρυμμένες συνταγές της γιαγιάς τους Μαρίας, με απώτερο σκοπό να μας προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία γεύσης που εμπεριέχει ατόφια την αγνότητα της παράδοσης.

Το εργαστήριο

Το εργαστήριο στην Επαρχιακή Οδό Λέπουρων – Αλιβερίου εκτός από εμάς μπορεί να το επισκεφτεί ο κάθε λάτρης της παραδοσιακής γαστρονομίας και να αφουγκραστεί με όλες του τις αισθήσεις ελληνικές και τοπικές γεύσεις.

 

Η εμπειρία

Τα αδέρφια Μάλλιου μας ζήτησαν χωρίς ενδοιασμούς να γευτούμε, να μυρίσουμε, να αγγίξουμε ζυμαρικά και τραχανάδες, λερώνοντας τα χέρια μας, σαν να τα πλάθαμε εμείς οι ίδιοι. Διαισθανθήκαμε μια ακαταμάχητη γαστρονομική εμπειρία, που όμοιά της δεν είχαμε ξαναζήσει, ενεργοποιώντας τους αισθητήριους κάλυκες που αφορούν το φαγητό.

Η Διατροφή

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι πανταχού παρούσα, εφαρμόζεται πρότυπο διασφάλισης τροφίμων και όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας απελευθερωμένα από συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα γεύσης.

Τα προϊόντα

Οι Χειροποίητοι Τραχανάδες της Dardouma Family απογείωσαν τον ουρανίσκο μας και ξεχωρίσαμε το ξινό τραχανά με προζύμι και τον τραχανά με το γίδινο γάλα.

Τα Χειροποίητα Ζυμαρικά Dardouma Family μέσα από την απλότητα των παραδοσιακών συνταγών αναδεικνύουν το αυθεντικό που μας κάνει να πάμε πίσω στο χρόνο.

Μας εντυπωσίασαν οι Χυλοπίτες ολικής αλέσεως, με φρέσκα αυγά και γάλα και το Κοράλι, μακριές λωρίδες ζυμαρικών με κυματιστές άκρες.

Τέλος, φύγαμε αγγίζοντας την πρωτοπορία, καθώς ήμασταν οι πρώτοι που δοκιμάσαμε την ολοκαίνουργια σειρά ζυμαρικών vegan με απλά και αγνά υλικά, μόνο σιμιγδάλι και νερό.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το dardoumafamily.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top