Βούργιας Γλυκά παράδοση Χριστούγεννα

Βούργιας: Γλυκά με παράδοση ετών για τα πιο απολαυστικά Χριστούγεννα

Το πνεύμα της αυθεντικότητας και της παράδοσης, που αποπνέει η ιστορία της οικογένειας Βούργια, αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα το βιώσουμε, δίχως άλλο, με προσμονή και απόλαυση, στα 3 καταστήματα Βούργιας.

Το κατάστημα Βούργιας στη Δροσιά εκτός από την μαγεία των Χριστουγέννων κρύβει μια όμορφη, πολύ γλυκιά ιστορία που μοιάζει παραμύθι, άξια να τη διηγηθεί κανείς.

Το 1997 ο Ακύλας Βούργιας άνοιξε ένα μικρό μαγαζί αρτοποιίας με τέτοια επιτυχία που τα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα μεγαλύτερο χώρο. Ως απόρροια της αυξανόμενης ζήτησης και αγάπης του κόσμου, η επιχείρηση μεταφέρθηκε στον ιδιόκτητο χώρο στη Λεωφόρο Καραμανλή, συνεχίζοντας να προσφέρει αυθεντικά είδη αρτοποιείου. Η δεύτερη γενιά της οικογένειας ταυτίστηκε με την αμέριστη αγάπη του πάτερα Ακύλα για εκλεκτά προϊόντα και αρχικά εξέλιξε το κομμάτι της αρτοποιίας, ενώ αργότερα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της αγοράς, δημιούργησε το φημισμένο σήμερα τμήμα ζαχαροπλαστικής.

Η ίδια οικογένεια ήταν αυτή που ξαναζωντάνεψε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Αργώ», στο γνωστό χώρο στο Κουρέντι και έκανε το όνομα Βούργια συνώνυμο μιας υψηλής ποιότητας ζαχαροπλαστικής. Στη Δροσιά το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, κουλουροποιίας και παγωτού ήταν το επιστέγασμα αυτών των επιτυχημένων ενεργειών.

Λίγο κάτω από την πλατεία της Δροσιάς, όλοι μας πια, έχουμε  επισκεφτεί το πολυσύχναστο νέο κατάστημα της οικογένειας Βούργια που ήρθε για να μας αλλάξει τις παγιωμένες συνήθειες και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον άρτο και τα γλυκίσματα. Με επιμονή στη φιλοσοφία της οικογένειας για αγνά υλικά, εργαστηριακή παραγωγή και καμιά έκπτωση στην ποιότητα, το ολοκαίνουργιο κατάστημα στη Δροσιά μας προσφέρει ότι πιο αυθεντικό και πιο παραδοσιακό έχουμε δοκιμάσει.

Αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το κατάστημα Βούργια αποτελεί το μοναδικό προορισμό για μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτιαγμένα με την παραδοσιακή συνταγή που βγαίνει από τα κιτάπια του Ακύλα Βούργια. Ο μοναδικός μπακλαβάς παρασκευάζεται με μια μυστική συνταγή της μαμάς και ανακαλεί μνήμες από το παρελθόν που όλα ήταν ακόμη πιο γνήσια.

Το Πανετόνε, το οποίο παίρνει από όλους όλα τα εύσημα, βασίζεται σε μια αυθεντική συνταγή που έχει ταξιδέψει από την Ιταλία μέχρι το εργαστήριο της οικογένειας Βούργια.

Τα διαλεχτά πολίτικα τσουρέκια γεμιστά με πραλίνα ή κάστανο πιστοποιούν ότι η οικογένεια Βούργια διαλέγει συνταγές που συνομιλούν ταυτόχρονα με την παράδοση και το μοντέρνο. Η ολόφρεσκη βασιλόπιτα και οι λαχταριστές τούρτες για κάθε γούστο αποτελούν τις ωραιότερες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους, δώρα που θα τους χαρίσουν γλυκύτατες στιγμές.

Ο εντυπωσιακός χώρος του καταστήματος, ο οποίος δημιουργήθηκε με έμφαση στην chic εσωτερική αρχιτεκτονική, την έντονη φωτεινότητα και τα γήινα αληθινά χρώματα συνδράμει στο να αισθανθούμε όμορφα και να απολαύσουμε μια ανεκτίμητης αξίας εμπειρία αγορών.

Η επιτομή της επιτυχημένης ιστορίας της οικογένειας Βούργια, στο χώρο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, περικλείεται στο ξεχωριστό κατάστημα Βούργια στη Δροσιά. Ένα κατάστημα σύγχρονο και άνετο για το κοινό, συνδυασμένο με ένα εργαστήριο λειτουργικό για την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων, δημιουργεί μια απίστευτη αισθητική για όλους εμάς που αναζητούμε γνήσια γλυκά και κάθε λιχουδιά αρτοποιίας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άλλα 2 καταστήματα Βούργια, στην Αθανασίου Διάκου 16 στην Κάνηθο και στην Αθηνών 118 βγαίνοντας από Χαλκίδα, και τα οποία εμπεριέχουν την ολοκληρωμένη φιλοσοφία Βούργια στον άρτο και το γλυκό, είναι στολισμένα και μας καλούν για τις γιορτές.

Το πνεύμα της αυθεντικότητας και της παράδοσης, που αποπνέει η ιστορία της οικογένειας Βούργια, αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα το βιώσουμε, δίχως άλλο, με λαχτάρα και προσμονή στα 3 καταστήματα Βούργιας.

Βούργιας

Λ. Καραμανλή 118, Κάνηθος – Τηλέφωνο: 2221086816

Facebook: Βούργιας Instagram: vourgiasbakery

2ο Κατάστημα: Αθ. Διάκου 18, Κάνηθος , Τηλ. : 2221311366

3ο Κατάστημα: Ιερέως Αφράτη, Δροσιά Χαλκίδας, Τηλ: 2221097001

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top