Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη

Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη, βιολογικά προϊόντα ως στάση ζωής

Μία διατροφική όαση στην Εύβοια, τόσο κοντά χιλιομετρικά στην Αθήνα και τόσο σε απόσταση πνευματικά, αποτελεί το Αγρόκτημα – Φάρμα Σάρλη, που συνδυάζει τις υπηρεσίες αναψυχής και την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, προτάσσοντας μια στάση ζωής. Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη Το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη βρίσκεται σε μία εύφορη κοιλάδα που δημιουργείται από τη συμβολή των δύο ποταμών […]

Μία διατροφική όαση στην Εύβοια, τόσο κοντά χιλιομετρικά στην Αθήνα και τόσο σε απόσταση πνευματικά, αποτελεί το Αγρόκτημα – Φάρμα Σάρλη, που συνδυάζει τις υπηρεσίες αναψυχής και την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, προτάσσοντας μια στάση ζωής.

Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη

Το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη βρίσκεται σε μία εύφορη κοιλάδα που δημιουργείται από τη συμβολή των δύο ποταμών Μανικιάτη και Κολέθρας, στο Μονόδρυο Εύβοιας, σε ένα φυσικό περιβάλλον που κυριαρχούν τα αιωνόβια πλατάνια, τα σπάνια φυτά και τα βότανα. Τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά και η σπάνια πανίδα μικρών άγριων ζώων συνθέτουν μια εικόνα ενός μοναδικού τοπίου.

Η ιδέα της δημιουργίας του Αγροκτήματος βασίζεται στην αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων καθώς και της αγνής εκτροφής ζώων, όπως και στην επεξεργασία των παραγόμενων προϊόντων, με απόλυτα βιολογικό τρόπο και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το κτίριο

‘Ένα πετρόχτιστο κτίριο εκπληκτικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, δυναμικότητας περίπου είκοσι κλινών διαμορφωμένο σε δωμάτια και σουίτες αποτελεί ένα προνομιακό χώρο φιλοξενίας για όσους επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία της διαμονής.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι σε θέση να δώσει σε κάθε φιλοξενούμενο τη δυνατότητα της απόλυτης αναψυχής αλλά και της επικοινωνίας και της συνέχισης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στις διακοπές του.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μικρών και μεγάλων σε μια ευχάριστη διαμονή. Με πέτρινα γεφυράκια, δεντρόσπιτα, χώρους ξεκούρασης, και διαδρόμους περιπάτων, που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος, στις οποίες ξεχωρίζουν το οινοποιείο, το ξηραντήριο, το συσκευαστήριο, ο στάβλος, το κοτέτσι, το θερμοκήπιο, ο αμπελώνας, ο ελαιώνας.

Επίσης υπάρχει υποδομή για τη φιλοξενία συνεδριακού τουρισμού με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, για στελέχη επιχειρήσεων και επιστημονικές ομάδες.

Η κουζίνα

Στην κουζίνα του Αγροκτήματος, το φαγητό είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της γενικότερης ιδέας που συνομιλεί με την τοπική και εθιμική γαστρονομική κουλτούρα, καθώς προσφέρονται γεύσεις παραδοσιακής μεσογειακής μαγειρικής, με πιστοποιημένα προϊόντα από τις καλλιέργειες του αγροκτήματος.

Οι δραστηριότητες

Εκτός από τη φιλοξενία, τη διασκέδαση και το καλό φαγητό στο Αγρόκτημα παρέχεται η δυνατότητα ενασχόλησης και εκπαίδευσης στις καθημερινές αλλά και τις εποχικές εργασίες του αγροκτήματος. Οι φίλοι των σπορ μπορούν να ασχοληθούν επίσης με ιππασία, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, ορειβασία, κυνήγι, ψάρεμα, καθώς και διαδρομές 4Χ4 και εντούρο.

Η ευρύτερη περιοχή

Η ευρύτερη περιοχή συνυφαίνεται από εικόνες που χαρακτηρίζουν ένα τοπίο με την απαράμιλλη ομορφιά των καταπράσινων βουνών με τα έλατα, τα οροπέδια, τα φαράγγια, τις κοιλάδες, τα ποτάμια, τα δάση από πλατάνια, τα οποία σε συνδυασμό με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου Αρχιπελάγους κάνουν ξεχωριστό τον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Τα γραφικά χωριουδάκια, που συμπληρώνουν το οικιστικό σύστημα της περιοχής με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των διόροφων πέτρινων σπιτιών με κεραμοσκεπή και τις περίτεχνες καγκελιές από σφυρηλατημένο σίδηρο, πνιγμένα στο πράσινο και τα λουλούδια, συνθέτουν μια εικόνα μοναδική.

Προϊόντα της FARMA SARLI

Τα σύκα της FARMA SARLI είναι μοναδικά, γιατί έχουν πολύ λεπτό φλοιό, είναι πολύ γλυκά, τρυφερά και διακρίνονται από ένα ελκυστικό ξανθό χρώμα, το οποίο παίρνουν από τον ήλιο τη στιγμή που ωριμάζουν επάνω στα δέντρα. Καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες με μεράκι και σεβασμό στην τοπική παράδοση. Τα τελικά προϊόντα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση χωρίς καμία προσθήκη χημικών συντηρητικών, μπορείτε να τα πιάσετε και να νιώσετε την μαλακή τους υφή, με την όσφρησή σας να μυρίσετε το άρωμα του κάθε προϊόντος και τέλος να τα γευτείτε με μία όμορφη έκρηξη γεύσεων στο στόμα σας.

Στο Αγρόκτημα Σάρλη φτιάχνουν και βιολογικά παράγωγα του σύκου Κύμης όπως το Συκοπάστελο, μια ενεργειακή μπάρα,

το Σουτζούκι σύκου, ως ιδανικό συνοδευτικό για κρασί, τα τυριά και τα αλλαντικά,

τη Μαρμελάδα σύκου χωρίς ζάχαρη, με σιρόπι σύκου για πεντανόστιμα διαιτητικά πρωινά,

τα Συκοσοκολατάκια, ένα τέλειο επιδόρπιο με απίστευτη ισορροπία μεταξύ σύκου και μαύρης σοκολάτας,

και το Σιρόπι σύκου, υπέροχο συνοδευτικό για σαλάτες, κρεατικά και άλλα φαγητά

και φυσικά τα Ξηρά Σύκα Κύμης της FARMA SARLI τα οποία είναι μοναδικά, γιατί έχουν πολύ λεπτό φλοιό, είναι πολύ γλυκά, τρυφερά και διακρίνονται από ένα ελκυστικό ξανθό χρώμα, το οποίο παίρνουν από τον ήλιο τη στιγμή που ωριμάζουν επάνω στο δέντρα.

Επίσης παράγονται και μερικά εξαιρετικά βιολογικά προϊόντα, όπως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, από τις αιωνόβιες ελιές του αγροκτήματος και παλιές Κυμαϊκές ποικιλίες, κρασιά ερυθρά και λευκά από ντόπιες και ξένες ποικιλίες, ζυμαρικά με αυγά και γάλα δικής τους παραγωγής, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και ζωικά προϊόντα, πουλερικά, αυγά, τυροκομικά.

Η φύση στάθηκε γενναιόδωρη στην περιοχή και το Αγρόκτημα Σάρλη περικλείει αυτήν τη μεγαλοσύνη της πλάσης και σας προτείνει ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, η οποία θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του επισκέπτη. Στη Φάρμα Σάρλη απολαμβάνετε την απόλυτη εμπειρία “από την φάρμα στο τραπέζι σας”.

Φάρμα Σάρλη, Μονόδρυ, Εύβοια

T: 302223035504 | Κ: 6972910472

Web: farmasarli.gr

Facebook: Φάρμα Σάρλη – Farma Sarli

Instagram: Farma Sarli

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top