Βαλεντίνα Εύβοια
Φωτ. George Moutafis / Bild

Bild: H Βαλεντίνα από την Εύβοια χαμογελάει ξανά

Τη μικρή Βαλεντίνα από την Εύβοια, η φωτογραφία της οποίας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έκανε τον γύρο του κόσμου, έχει ως κύριο θέμα ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild. «Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή […]

Τη μικρή Βαλεντίνα από την Εύβοια, η φωτογραφία της οποίας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έκανε τον γύρο του κόσμου, έχει ως κύριο θέμα ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Ανεξάρτητα από το τι είδαν τα μάτια της τον Αύγουστο, ανεξάρτητα από το πώς ένιωθε τότε η μικρή της καρδιά, η Βαλεντίνα σήμερα χαμογελά».

Φωτ. George Moutafis / Bild

Το ρεπορτάζ γράφει : «Πριν από σχεδόν πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην Εύβοια, η τότε τρίχρονη έγινε σύμβολο. Μια φωτογραφία δείχνει πώς κάθεται στο αυτοκίνητο της μητέρας της και γέρνει έξω από το παράθυρο, απελπισμένη, με λυπημένα μάτια . Οι φλόγες από τις οποίες πρέπει να φύγουν εκείνη και η οικογένειά της υψώνονται στο βάθος. Μόνο ο μπαμπάς της, ο Γιάννης, έμεινε πίσω προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του. Η εικόνα της κόρης του να τρέπεται σε φυγή από τη φωτιά συγκίνησε και έμεινε αξέχαστη».

Το άρθρο στη συνέχεια σημειώνει τις ανησυχίες της μητέρας της για το τι άφησε η καταστροφή αυτή στη μνήμη της μικρής Βαλεντίνας. Φαίνεται πάντως να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο πατέρας της έσωσε το σπίτι και «…η Βαλεντίνα δεν το βάζει κάτω. Τρέχει μέσα στο σπίτι, χορεύει, μιλάει για τις καλοκαιρινές της διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Αγκαλιάζει τους πάντες, μας έφερε τα παιχνίδια της να παίξουμε. Και φωτίζει τη ζωή της οικογένειάς της».

 

Πηγή: DW / Από: kathimerini.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: George Moutafis / Bild

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top