Aυτό το τριήμερο πάμε Σεϋχέλες που ..είναι δίπλα στη Χαλκίδα!

Μερικοί έχουμε μείνει πιστοί εδώ στην υπόγα του GHETTO να σας ετοιμάσουμε κανένα ωραίο θέμα. Κάποιοι άλλοι όμως (ονόματα δεν θίγουμε) την κοπάνησαν για τριήμερο – τετραήμερο Αγίου Πνεύματος. Και που πήγαν; Κάπου δίπλα. Εντός νησιού. Σεϋχέλες.

Μη νομίζετε πως αυτό το αφιέρωμα έχει γραφτεί ημέρες πριν και την έχουμε κοπανίσει. Για την ακρίβεια όχι όλοι! Μερικοί έχουμε μείνει πιστοί εδώ στην υπόγα του GHETTO να σας ετοιμάσουμε κανένα ωραίο θέμα. Κάποιοι άλλοι όμως (ονόματα δεν θίγουμε) την κοπάνησαν για τριήμερο – τετραήμερο Αγίου Πνεύματος. Και που πήγαν; Κάπου δίπλα. Εντός νησιού. Σεϋχέλες.

Για τις Ευβοιώτικες Σεϋχέλες μιλάμε πάντα! Ποιες είναι αυτές; Για δείτε..

Σύμφωνα με τη μυθολογία η σύζυγος του Ηρακλή η Διηάνειρα, νομίζοντας ότι είναι απατημένη, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Τη στιγμή που ο Ηρακλής φόρεσε το χιτώνα και άρχισε να υποφέρει από τους πόνους άρπαξε τον υπηρέτη και τον εκσφενδόνισε προς την θάλασσα. Τα μέλη του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια, γνωστά σήμερα ως Λιχαδονήσια.

Στην πραγματικότητα οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ.

Φωτογραφία Στάθης Αποστόλου

Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Σήμερα αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο.

Φωτογραφία Παναγιώτης Διακόπουλος

Το νησάκι Μονολιά είναι μακρόστενο και έχει ένα μικρό όρμο που χρησιμεύει ως φυσικό λιμάνι. Η πρόσβαση γίνεται με τα καραβάκια “Λιχαδονήσια Ι” και “Λιχαδονήσια ΙΙ”που καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια από τα Καμένα Βούρλα. Δρομολόγια εκτελούνται και από την παραλία Κάβος Λιχάδας της Βόρειας Εύβοιας.

Φωτογραφία Νίκος Σταματίου

Όσοι έχουν δικό τους σκάφος μπορούν να προσεγγίσουν το νησί και από την απέναντι πλευρά του Μαλιακού όπου βρίσκονται τα παραθαλάσσια χωριά Ράχες, Αχλάδι και Καραβόμυλος ή ακόμη και από την Εύβοια.

Φωτογραφία Στάθης Αποστόλου

Η παραλία και τα νερά στα Λιχαδονήσια είναι ίσως από τα ομορφότερα στην περιοχή. Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά για αρκετά μέτρα από την ακτή. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά θα πρέπει να είστε εκεί σχετικά νωρίς ώστε να πιάσετε μια καλή θέση μιας και η παραλία είναι μικρή και οι επισκέπτες, ειδικά το Σαββατοκύριακο, είναι πολλοί. Πάντως η παραλία ενδείκνυται και για πετσέτα κάτω, ενώ αρκετοί που προσεγγίζουν το σημείο με δικό τους σκάφος ξοδεύουν το χρόνο τους πάνω σε αυτό, κάνοντας πιο πριβέ βουτιές.

Φωτογραφία Στάθης Αποστόλου
Φωτογραφία Νίκος Σταματίου

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Σταματίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top