GHETTO Χαλκίδα Εύβοια

Αυτό είναι το GHETTO (Εικόνες & Βίντεο)

5 χρόνια GHETTO. Τα καταφέραμε, τα 5 πρώτα τα πιο δύσκολα δηλαδή! Ξεκινώντας να γράψουμε αυτό εδώ το κείμενο είχαμε στο μυαλό μας να υπάρχουν τα βιογραφικά μας και μια μίνι παρουσίαση. Αποφασίσαμε όμως πως τίποτα δεν θα ήταν καλύτερο από το να διαβάσετε το story της δημιουργίας του site αυτού. Η γνωριμία όλων όσων …

Αυτό είναι το GHETTO (Εικόνες & Βίντεο) Διαβάστε Περισσότερα »

5 χρόνια GHETTO. Τα καταφέραμε, τα 5 πρώτα τα πιο δύσκολα δηλαδή!

Ξεκινώντας να γράψουμε αυτό εδώ το κείμενο είχαμε στο μυαλό μας να υπάρχουν τα βιογραφικά μας και μια μίνι παρουσίαση. Αποφασίσαμε όμως πως τίποτα δεν θα ήταν καλύτερο από το να διαβάσετε το story της δημιουργίας του site αυτού.

Η γνωριμία όλων όσων αποτελούν το GHETTO δεν κρατoύσε πολλά χρόνια. Μόλις 2. Ήταν αρκετά όμως, για να συνεργαστούμε τέλεια επαγγελματικά, και να κολλήσουμε σαν χαρακτήρες.

5 +1 τελείως διαφορετικοί τύποι ανθρώπων με πολλά κοινά σημεία, ξεκινούν το ταξίδι. Ίδιες ιδέες, ίδιο χιούμορ. Πολύ βασικά…

Η ιδέα της δημιουργίας του site στην αρχή ήταν ένα αστείο. Στην αρχή το λέγαμε κάνοντας χαβαλέ. Το λέγαμε δειλά – δειλά σε συναντήσεις μας, πίνοντας καφέ. Στέλναμε ο ένας στον άλλον στα social media θέματα, λέγοντας πως θα τα σχολιάζαμε εμείς. Όλα καλά, αλλά έμενε εκεί.

Φτάσαμε Αύγουστο όπου ο Βασίλης μας μίλησε και μας είπε πως θα τρέξει εκείνος το site. Η ομάδα ακολούθησε αμέσως. Μέσα σε 3 μήνες καταφέραμε να είμαστε στον διαδικτυακό «αέρα» και να μας διαβάζετε! Δεν είχαμε, ούτε έχουμε από πίσω μας κανέναν όμιλο, κανέναν μεγάλο επιχειρηματία ή κάτι κοντά σε αυτό. Έχουμε την τρέλα, την αγάπη και τα guts να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε όπως το θέλουμε εμείς!

Ήδη από το πρώτο μας promo ο κόσμος μας έδειξε τι θα ακολουθήσει. 20 χιλιάδες προβολές σε ένα βίντεο για ένα promo site που ακόμα δεν είχε συστηθεί με το κοινό.

Γιατί GHETTO;

Πολλοί ήταν εκείνοι που μας είπαν ότι το όνομα είναι βαρύ, δεν ταιριάζει με ένα site, και πόσο μάλλον ένα site επαρχίας. Δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο. Είναι ακριβώς αυτό που εμείς θέλαμε όμως. Όταν έπεσε η ιδέα του ονόματός στο τραπέζι, σε ένα τηλέφωνο της Χριστίνας στον Βασίλη, είπαμε αυτό είναι. Στην συνέχεια, στην υπόγα μας όλοι συμφωνήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το GHETTO σημαίνει όλα όσα θέλουμε να καταφέρουμε εμείς στην πόλη της Χαλκίδας.

Η προέλευση της λέξης είναι Ιταλική και δηλώνει μία περιοχή όπου άνθρωποι συγκεκριμένης εθνικότητας ή θρησκείας ή άλλου κοινού γνωρίσματος, ζουν ομαδικά και εθελοντικά. Πήρε αρνητική έννοια από τον πόλεμο του 1940 και αναφέρεται σε περιορισμένες οικιστικές ζώνες όπου υποχρεώνονταν, από τους Ναζί, να ζουν οι Εβραίοι.

Εμείς λοιπόν, κρατάμε την θετική σημασία της λέξης και μέσα από την δουλειά μας θα προσπαθούμε να βάλουμε όλη την πόλη σε ένα ghetto. Στο GHETTO που όλοι και όλα χωράνε.

Και ξεκινήσαμε, τα πρώτα γενέθλια ήταν η αρχή και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχαμε πετύχει…

Τα δεύτερα με αέρα ανανέωσης και ξεκάθαρα προβλήματα, όπως ο κορονοϊός και οι καθυστερήσεις στα meeting μας…

 

Και φτάσαμε τα 5 με πολλά ρεκόρ αναγνωσιμότητας και πλέον το νούμερο 1 media στο ύφος μας…

GHETTOLAND

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Με τρόπο που έλειπε από την πόλη. Με τον τρόπο που αξίζει και ταιριάζει στη Χαλκίδα, την Εύβοια και τους ανθρώπους της. Καινοτόμο, διαφορετικό, έκανε τάση πολλά, έδειξε τον δρόμο για μια άλλη δημοσιογραφία. Μπορεί να συμβεί και σε επαρχιακές πόλεις. Έγινε το πρώτο και είναι το μοναδικό on line ηλεκτρονικό περιοδικό της Εύβοιας και της Χαλκίδας.

Το GHETTO είναι δημοσιογραφικά ανεξίθρησκo. Είναι προοδευτικό, πιστεύει με πάθος στην ελευθερία του λόγου (και φυσικά του Τύπου), στην ισότητα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζει τους αδύναμους και τους διαφορετικούς, μάχεται για τη δυνατότητα κάθε είδους αυτοπροσδιορισμού – σεξουαλικού, θρησκευτικού, και φυσικά πολιτικού. Δίνει βήμα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη.

Η δύναμή μας είναι οι αναγνώστες μας. Τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουμε από όλους όσους μας διαβάζουν και αντιλαμβάνονται πραγματικά τι πρεσβεύουμε. Και φυσικά τα νούμερα αναγνωσιμότητας τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα. Το GHETTO έχει μέσο όρο 130 χιλιάδες προβολές το μήνα και 72.065 ρεκόρ μοναδικών χρηστών σε ένα μήνα.

Και το GHETTO είναι από μόνο του κάτι εντελώς διαφορετικό…

*** Μερικοί από τους συντελεστές έφυγαν, κάποιοι άλλοι ήρθαν και προστέθηκαν στο team. Το σίγουρο είναι πως το GHETTO μεγαλώνει, και σε αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς που μας διαβάζετε και μας εμπιστεύεστε!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top