ώρα καφέ
Photo by Foodie Factor from Pexels

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να πιεις τον καφέ σου

Αν νόμιζες ότι είναι το απόγευμα ή το βράδυ είσαι βαθιά νυχτωμένος. Ο καφές αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και μάλιστα περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Ήξερες, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιες ώρες την ημέρα που θα ήταν καλό να αποφεύγεις την κατανάλωση καφέ; Αυτό αναφέρει σε βίντεό του το πολύ δημοφιλές κανάλι του YouTube, ‘ASAP Science’. Ποια είναι αυτή η ώρα; Όχι το βράδυ όπως πιθανόν φαντάζεσαι αλλά πολύ νωρίς το πρωί. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Αρχικά ο πρώτος λόγος είναι τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που υπάρχουν στον οργανισμό μας νωρίς το πρωί. Κι αυτό γιατί η κατανάλωση καφεΐνης δημιουργεί δύο προβλήματα όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά. Αφενός η καφεΐνη παρεμβαίνει στην παραγωγή κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται ως απάντηση στο στρες και τη χαμηλή γλυκόζη στο αίμα. Το σώμα καταλήγει να παράγει λιγότερη απ’ αυτή την ουσία και βασίζεται στην καφεΐνη για να την αντισταθμίσει. Από την άλλη πλευρά αυτή η συνήθεια του πολύ πρωινού καφέ αυξάνει την ανοχή του ατόμου στην καφεΐνη -επειδή αντικαθιστά τη φυσική ώθηση που προκαλείται από την κορτιζόλη. Κανονικά θα έπρεπε απλώς να προσθέτει το κάτι παραπάνω σε αυτήν. Έτσι, ιδανικά οι καλύτερες ώρες για να πιεις καφέ είναι από τις 10 π.μ. μέχρι νωρίς το μεσημέρι καθώς και μεταξύ 14.00-17.00.     Photo by Foodie Factor from Pexels

Αν νόμιζες ότι είναι το απόγευμα ή το βράδυ είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Ο καφές αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και μάλιστα περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Ήξερες, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιες ώρες την ημέρα που θα ήταν καλό να αποφεύγεις την κατανάλωση καφέ; Αυτό αναφέρει σε βίντεό του το πολύ δημοφιλές κανάλι του YouTube, ‘ASAP Science’.

Ποια είναι αυτή η ώρα; Όχι το βράδυ όπως πιθανόν φαντάζεσαι αλλά πολύ νωρίς το πρωί. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Αρχικά ο πρώτος λόγος είναι τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης που υπάρχουν στον οργανισμό μας νωρίς το πρωί. Κι αυτό γιατί η κατανάλωση καφεΐνης δημιουργεί δύο προβλήματα όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά. Αφενός η καφεΐνη παρεμβαίνει στην παραγωγή κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται ως απάντηση στο στρες και τη χαμηλή γλυκόζη στο αίμα. Το σώμα καταλήγει να παράγει λιγότερη απ’ αυτή την ουσία και βασίζεται στην καφεΐνη για να την αντισταθμίσει.

Από την άλλη πλευρά αυτή η συνήθεια του πολύ πρωινού καφέ αυξάνει την ανοχή του ατόμου στην καφεΐνη -επειδή αντικαθιστά τη φυσική ώθηση που προκαλείται από την κορτιζόλη. Κανονικά θα έπρεπε απλώς να προσθέτει το κάτι παραπάνω σε αυτήν.

Έτσι, ιδανικά οι καλύτερες ώρες για να πιεις καφέ είναι από τις 10 π.μ. μέχρι νωρίς το μεσημέρι καθώς και μεταξύ 14.00-17.00.

 

 

Photo by Foodie Factor from Pexels

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top