Κανείς μας δεν ξεχνά την εποχή που μικρά παιδιά ανυπομονούσαμε να έρθουν οι γιορτές για να μαζέψουμε τα δώρα μας. Το Πάσχα στη μνήμη μας είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη λαμπάδα και τους νονούς μας που την έφερναν. Τη Μεγάλη Εβδομάδα ερχόταν σπίτι η νονά με το νονό κρατώντας την αγαπημένη μας λαμπάδα, για την οποία προηγουμένως είχε πάρει την έγκριση μας.
Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ φορούσαμε τα καλά μας ρούχα, τα οποία συνήθως ήταν δώρα της νονάς και περιμέναμε τη στιγμή που ο ιερέας θα βγει από την ωραία πύλη με τη δική του λαμπάδα και θα δώσει νόημα στο δώρο μας.
Η Πασχαλινή λαμπάδα είναι έθιμο που έχει σχέση με την παράδοση της αρχαίας Εκκλησίας. Οι λαμπάδες λοιπόν έχουν παραμείνει μέχρι και σήμερα, συμβολίζοντας αυτή τη μυσταγωγία και πανήγυρη της εισόδου των πιστών στην εκκλησία.
Ακόμη και το χρώμα της λαμπάδας έχει το δικό του ξεχωριστό συμβολισμό.
Ο συμβολισμός της Πασχαλινής λαμπάδας είναι ότι αναπαριστά το φως που έφερε στην ανθρωπότητα ο Χριστός, όταν «νίκησε» το θάνατο και το σκοτάδι, μέσω της Ανάστασής Του. Παράλληλα, η Πασχαλινή λαμπάδα συμβολίζει επίσης και τον ήλιο της Άνοιξης, ενώ το Άγιο φως, με το οποίο την ανάβουμε κατά την Ανάσταση συμβολίζει το φως της γνώσης και της αγάπης.
Όπως και να προσεγγίσουμε την πασχαλινή λαμπάδα, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο χαρακτηριστικό δώρο του Πάσχα. Και επειδή εδώ στο GHETTO γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία αναζήτησης πασχαλινής λαμπάδας, κάναμε εμείς την έρευνα αγοράς για σένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα με 6 μαγαζιά που θα βρεις τις πιο ξεχωριστές πασχαλινές λαμπάδες στη Χαλκίδα και να επιλέξεις αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στα μέτρα σου.
Κεροτεχνήματα

Ο μαγικός κόσμος των κεριών στα Κεροτεχνήματα μεταμορφώνει και τις πασχαλινές λαμπάδες. Οι φυτικές χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες από σόγια δημιουργούν μια συλλογή με έντονο το δημιουργικό στοιχείο, όπως και οι ανθοσυνθέσεις σε καλαθάκια παράγουν πρωτότυπες ιδέες για δώρα σε νονούς και κουμπάρους. Στα Κεροτεχνήματα ό,τι έχει φτιαχτεί, έχει φτιαχτεί μέσα από το συνδυασμό της προσωπικότητας της ιδιοκτήτριας και της μαγείας των χρωμάτων, με αναφορές ρομαντικές, ίσως vintage, αλλά και παιδικές, καλώντας μας να ζήσουμε την πασχαλινή γιορτή μέσα από τις αξίες, τα έθιμα και τις αναμνήσεις της παράδοσης.
Κριεζώτου 42, Χαλκίδα
Facebook: Kerotexnimata – Instagram: kerotexnimata – Web: kerotexnimata.gr

Φυτικές Αλχημείες

Η Ιζαμπέλα Τσαλκιτζή σχεδιάζει και φτιάχνει χειροποίητες λαμπάδες σε ευφάνταστα σχέδια που δημιουργούν τάση και απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν την πασχαλινή ατμόσφαιρα με ντιζαϊνάτη άποψη. Έτσι, φτιάχνει λαμπάδες με διακοσμητικά σαπουνιού, αλλά και λαμπάδες με χειροποίητα πλεκτά αρκουδάκια, παιχνίδι και καλλιτέχνημα μαζί. Οι ιδέες για δώρα αποτελούν οι συνθέσεις με λαμπάδες από χειροποίητα καλλυντικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν και την κεντρική ιδέα των Φυτικών Αλχημειών. Ο κόσμος της ομορφιάς συνδυάζεται με το πασχαλινό πνεύμα και το αποτέλεσμα είναι λαμπάδες που αποπνέουν τη φιλοσοφία που έχουν οι Φυτικές Αλχημείες, προϊόντα δηλαδή με απόλυτα φυτικά συστατικά.
Αβάντων 63, Χαλκίδα
Facebook: Φυτικές Αλχημείες/Natural Alchemies – Instagram: natural_alchemies

Χαντρing

Νονοί και νονές, οι λαμπάδες στο Χαντρing είναι χειροποίητες και αρωματικές, έχουν ιδιαίτερα σχέδια, με όλους τους αγαπημένους ήρωες, απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και υπόσχονται να γεμίσουν τα βαφτιστήρια σας με ενθουσιασμό το βράδυ της Ανάστασης. Επίσης στο Χαντρing θα βρείτε και τις γνωστές λαμπάδες της Lifelikes με χειροποίητα διακοσμητικά όπως μονόκεροι, πριγκίπισσες, ρομπότ και σούπερ ήρωες, κάστρα και πιπίλες, που υπόσχονται να στολίσουν τα πιο ονειρεμένα παιδικά δωμάτια. Το Χαντρing έχει όλες εκείνες τις λαμπάδες που θα δημιουργήσουν μια ανεπανάληπτη πασχαλινή ατμόσφαιρα και θα αποτελέσουν ένα αξέχαστο ενθύμιο.
Αβάντων 30, Χαλκίδα
Facebook: Χαντρ_ing accessories boutique – Instagram: xantring – Eshop: xantring.gr

Fatsa Karta

Fatsa Karta σημαίνει λαμπάδες χειροποίητες αλλά και λαμπάδες επώνυμες, για όλες τις ηλικίες για κάθε νονά και για κάθε νονό. Μόνο εκεί θα βρείτε τις λαμπάδες της Martinelia με καλλυντικά για παιδιά τα οποία είναι βρώσιμα και φεύγουν απλά με ένα μωρομάντηλο. Επίσης αίσθηση κάνουν και οι λαμπάδες της Santoro με αξεσουάρ, πορτοφόλια και χαριτωμένες φιγούρες. Στο Fatsa Karta τα παιδιά θα ζητήσουν τις φημισμένες λαμπάδες της Squishmallows, όπως και λαμπάδες με ποδοσφαιρικές ομάδες, δεινόσαυρους, κιάλια και σφεντόνες, αλλά και λαμπάδες με λούτρινα και σφεντόνες.
Αβάντων 48, Χαλκίδα
Facebook: Φάτσα Κάρτα Χαλκίδας – Instagram: fatsakarta_chalkidas

Ipo-Ipo Jewels

Οι λαμπάδες στο Ipo Ipo αποπνέουν αυτήν την πασχαλινή αίσθηση και η οποία συνδυάζεται με το chic και τις τάσεις της μόδας. Υπάρχουν λαμπάδες για όλες τις ηλικίες και ξεχωρίζουν οι λαμπάδες με αρωματικά κεριά. Θα βρείτε και παιδικές για το αγόρι και το κορίτσι, αλλά και ρομαντικές για μεγαλύτερες δεσποινίδες. Αξίζει να επιλέξετε και τις λαμπάδες με γυναικεία κοσμήματα από ατσάλι, αλλά και τις αντρικές με μπρελόκ και αντρικά κοσμήματα. Στις λαμπάδες για τα παιδιά, αίσθηση κάνουν, εκείνες με λούτρινα και καλλυντικά για τα κοριτσάκια σας. Ίσως, οι πιο εντυπωσιακές να είναι οι λαμπάδες με μεταλλικά αντικείμενα που μπορούν να χαρακτηριστούν συλλεκτικά και να κοσμήσουν τις συλλογές σας.
Αβάντων 46, Χαλκίδα
Facebook: ipo-ipo Jewels – Instagram: ipo-ipo Jewels

Oiκο Art Creations

Στη συμβολή των οδών Αβάντων και Αντωνίου βρίσκεται τι oiko art creations. Ένας χείμαρρος από πασχαλινές λαμπάδες και κεριά κοσμούν το κατάστημα. Η ιδιοκτήτρια, Ρούλα Αμπελιώτου, με μεράκι και απαράμιλλο γούστο έχει στολίσει λαμπάδες για όλες τις ηλικίες. Το ιδιαίτερο είναι ότι ο πελάτης μπορεί να διαλέξει κερί, διακοσμητικό στοιχείο, κορδέλες, και με τα χέρια της Ρούλας να δημιουργήσει τη δική του μοναδική λαμπάδα. Αξίζει και μόνο να το επισκεφτείτε για να «χαθείτε» στη μεγάλη γκάμα πασχαλινών αντικειμένων και να διαλέξετε τη λαμπάδα σας, που περιμένει υπομονετικά το Άγιο Φως για να «ζωντανέψει».
Αντωνίου 2, Χαλκίδα




