Καμπιά Εύβοιας

Αύγουστος στο βουνό και στα γραφικά Καμπιά Εύβοιας

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ταυτισμένος με τη θάλασσα, ειδικά στην Ελλάδα, με τα αμέτρητα νησιά και την απέραντη ακτογραμμή. Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική για να περάσουμε καλά τον Αύγουστο και να είμαστε μακριά από τη θάλασσα. Ειδικά όταν μιλάμε για την Εύβοια, που συνδυάζει ιδανικά βουνό […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ταυτισμένος με τη θάλασσα, ειδικά στην Ελλάδα, με τα αμέτρητα νησιά και την απέραντη ακτογραμμή. Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική για να περάσουμε καλά τον Αύγουστο και να είμαστε μακριά από τη θάλασσα. Ειδικά όταν μιλάμε για την Εύβοια, που συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα.

Αφήνουμε λοιπόν την πνιγερή ζέστη της πόλης, και πάμε εκδρομή στην αναζωογονητική δροσιά του βουνού, στα Καμπιά Εύβοιας, που βρίσκονται στους πρόποδες του Ξηροβουνίου και στην Αγία Κυριακή. Πανέμορφο μέρος για ξεκούραση! Παραδοσιακό χωριό, με πλατεία με πλατάνια και βρύσες, εικόνες που μας εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους.

Φαγητό παραδοσιακό, υψηλότατων προδιαγραφών, καταπράσινες διαδρομές και καφές κάτω από την δροσιά των δέντρων, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που επιλέγουμε το ορεινό χωριό Καμπιά για εκδρομή στην καρδιά του Αγούστου.

Καμπιά

Ο Έλατος

Σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, θα γευτείτε γνήσιο ελληνικό φαγητό. Παραδοσιακές γεύσεις και με πολλά μαγειρευτά πιάτα ημέρας που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Θα ξεχωρίσετε τον κόκορα κρασάτο και τα παϊδάκια από ντόπιο κρέας. Το χειμώνα θα κεχωρίσετε τα χόρτα που μαζεύουν οι ίδιοι από το βουνό ενώ θα λατρέψετε και την φάβα του μαγαζιού.

Τηλέφωνο 2228051206 – 6972258753

Facebook: Ταβέρνα Ο Έλατος

Το Κονάκι

Πριν γευτείτε το φαγητό, θα σας εντυπωσιάσουν οι ζωγραφιές στους τοίχους που δίνουν μία ξεχωριστή νότα και ομορφιά. Θα σας υποδεχτούν άνθρωποι φιλόξενοι και ζεστοί, με μεράκι για την δουλειά τους και αγάπη για τον τόπο τους. Παραδοσιακό φαγητό, κρέατα διαλεχτής ποιότητας, τα χειροποίητα ντολμαδάκια και η ζουμπιχτή σαλάτα είναι μερικά μόνο από αυτά που θα ξεχωρίσετε.

Τηλέφωνο 22280-51334 , 6932464367-69

Facebook: Το Κονάκι

Αγία Κυριακή

Νερόμυλος

Το εστιατόρια “Νερόμυλος” είναι σε ένα μαγευτικό σημείο απέναντι από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Θα φάτε ψητά στην σούβλα, κοκορέτσι, κόκορα κρασάτο, μακαρόνια χειροποίητα και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά. Όλα τα κρέατα είναι από ντόπιους παραγωγούς και φυσικά πεντανόστιμα!

Τηλέφωνο 6947844640

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top