Εκτός ελέγχου Εύβοια

Ατελείωτος εφιάλτης στην Εύβοια – Εκτός ελέγχου παραμένουν τα μέτωπα

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη βόρεια και κεντρική Εύβοια, όπου τα μέτωπα πυρκαγιάς προχωρούν ασταμάτητα έχοντας κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και εκατοντάδες κατοικίες. Στις ακτές της Β. Εύβοιας θα καταλήξει η τεράστια φωτιά που ισοπεδώνει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Δραματικές οι εκκλήσεις των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ένιωσαν εγκατάλειψη …

Ατελείωτος εφιάλτης στην Εύβοια – Εκτός ελέγχου παραμένουν τα μέτωπα Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη βόρεια και κεντρική Εύβοια, όπου τα μέτωπα πυρκαγιάς προχωρούν ασταμάτητα έχοντας κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και εκατοντάδες κατοικίες.

Στις ακτές της Β. Εύβοιας θα καταλήξει η τεράστια φωτιά που ισοπεδώνει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Δραματικές οι εκκλήσεις των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ένιωσαν εγκατάλειψη όλη αυτή την καταστροφική εβδομάδα όσο σε κανένα άλλο πύρινο μέτωπο που έπληξε την χώρα.

Οι άνεμοι δεν είναι πολύ ενισχυμένοι ωστόσο έχει αλλάξει η κατεύθυνσή τους σε νότιους και νοτιοανατολικούς, καθυστερώντας μεν την ανάπτυξη του πύρινου μετώπου στον νότο που έχει περάσει το Μαντούδι και κινείται προς Προκόπι, δίνοντας ώθηση δε στο τεράστιο βόρειο μέτωπο που σαρώνει την βόρεια και βορειοανατολική πλευρά της Εύβοιας μέχρι τις ακτές.

Ειδικά για την Ιστιαία αν χρειαστεί υπάρχει πρόβλεψη και για πλωτά μέσα ακόμα και του Π.Ν. για την εκκένωση των κατοίκων, από τις ακτές της Β. Εύβοιας.

Η φωτιά όλη τη νύχτα απειλούσε τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι και έγιναν εκκενώσεις κατοίκων με πλωτά μέσα από θαλάσσης, που μεταφέρθηκαν στην Σκιάθο και στο Πευκί. Είχε προηγηθεί η εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά, Γαλατσάδες, Καματριάδες και Μηλιές, όπως και στον Βουτά, όμως ειδικά οι νέοι στην πλειοψηφία τους παρέμειναν να πολεμήσουν με αυτοσχέδια μέσα τις φλόγες για να σώσουν όσα μπορούσαν από τα χωριά τους.

“Στο νότιο τμήμα η κατάσταση είναι εφιαλτική», σχολιάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η φωτιά ανεξέλεγκτα προχώρα να ξεπεράσει το Καντήλι και να βρεθεί σε ένα συμπαγές πευκοδάσος και ο κίνδυνος είναι, σύμφωνα και με πρωινή δήλωση του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, «αν η φωτιά περάσει το Καντήλι τότε θα σταματήσει τα Πολιτικά”.

“Γύρισε η φωτιά”

Αρχικά οι άνεμοι οδηγούσαν τη φωτιά προς τη θάλασσα. Από τις 3:00 τα ξημερώματα, όμως, έχουν αντίθετη πορεία με συνέπεια το μέτωπό της φωτιάς να τρέχει και πάλι προς τα Καλύβια και το Τρούπι.

Περί τις 5πμ σήμανε συναγερμός και στο χωριό Δαφνούσα που είναι στο ενδιάμεσο της απόστασης από το Τρούπι μέχρι το Προκόπι. Ωστόσο όμως η φωτιά απέχει αρκετά ακόμη και όλοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να την συγκρατήσουν. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής «το θετικό είναι ότι οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί και ούτε πιέζουν προς το παρόν τη φωτιά να κινηθεί νότια σε συμπαγή πευκόφυτη περιοχή».

Ολόκληρη η περιοχή έχει πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα με αποτλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στις επικοινωνίες.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo.gr, news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top