Askra The Valley of Muses λάδι

Askra The Valley of Muses: Ευλογημένο λάδι από ένα μυθικό τόπο

Η σημερινή Άσκρη αποτελεί συνέχεια της αρχαίας πόλης που κτίστηκε, σύμφωνα με τον Παυσανία, από τον Οίοκλο και τους Αλωάδες (Ώτο και Εφιάλτη), οι οποίοι σύμφωνα με τον Απολλόδωρο κατάγονταν από τον «Έλληνα» τον γιο του Δευκαλίωνα (Έλληνας – Αίολος – Κανάκη – Αλωέας – Αλωάδες). Σύμφωνα με τον μύθο που μεταφέρει ο Παυσανίας, η […]

Η σημερινή Άσκρη αποτελεί συνέχεια της αρχαίας πόλης που κτίστηκε, σύμφωνα με τον Παυσανία, από τον Οίοκλο και τους Αλωάδες (Ώτο και Εφιάλτη), οι οποίοι σύμφωνα με τον Απολλόδωρο κατάγονταν από τον «Έλληνα» τον γιο του Δευκαλίωνα (Έλληνας – Αίολος – Κανάκη – Αλωέας – Αλωάδες). Σύμφωνα με τον μύθο που μεταφέρει ο Παυσανίας, η Άσκρη χτίστηκε από τους Αλωάδες, μυθικά πρόσωπα, απόγονοι του θεού Ποσειδώνα. Οι Αλωάδες ίδρυσαν την Άσκρη με συνιδρυτή τον Οίοκλο, γιο του Ποσειδώνα και της όμορφης γυναίκας από την Βοιωτία Άσκρας, από την οποία πήρε το όνομά της και η πόλη.

Την εποχή εκείνη οι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια από τους απογόνους του Έλληνα, οι οποίοι εξαπλώνονταν προς νότο. Οι Αλωάδες έφεραν μαζί τους και τη λατρεία των Μουσών, οι οποίες έκτοτε ονομάζονται Ελικωνιάδες, ενώ η άνω κοιλάδα του Περμησσού ποταμού, Κοιλάδα των Μουσών. Στο λεξικό του Ησύχιου το λήμμα Άσκρα σημαίνει δρυς άκαρπος. Δρύες είναι τα δένδρα γύρω από το ύψωμα Κουρσάρα, κοντά στο οποίο βρισκόταν η αρχαία Άσκρη. Αλλά και η ετυμολογία των ονομάτων, Ώτος από το ωθέω = αλωνίζω και Εφιάλτης από το εφάλλομαι = πατάω σταφύλια, καταδεικνύει τις διαχρονικές αγροτικές ασχολίες των κατοίκων της Άσκρης.

Οι ελαιώνες

Σε αυτές τις ευλογημένες και μυθικές πλαγιές της Βοιωτίας, εκτείνονται οι ιδιόκτητοι ελαιώνες του Κτήματος Λυμπέρη. Σε αυτόν τον μυθικό τόπο, η οικογένεια Λυμπέρη συνδυάζει το πολύτιμο δώρο της γης, την ελιά, με το σεβασμό για τη φύση και τη βαθιά γνώση της ελαιοποίησης, και δημιουργεί το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Askra The Valley of Muses.

Η οικογένεια

Δύο αδέρφια τα οποία αποτελούν την τέταρτη γενιά της οικογένειας Λυμπέρη με βιώματα και εμπειρίες από το μάζεμα της ελιάς, αλλά και με σύγχρονη αντίληψη για τη γευσιγνωσία του ελαιόλαδου, επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια πρότυπη και καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής λαδιού. Στόχος τους ήταν η άντληση από τον προνομιούχο αυτόν τόπο ενός ελαιόλαδου με γευστικά χαρακτηριστικά που να το διακρίνουν παγκοσμίως. Το premium αυτό λαδί πλούσιο στις πολυφαινόλες και μέτριας οξύτητας, ήταν αποτέλεσμα της εστίασης στην ανώτερη ποιότητα και στην χρησιμοποίηση της πιο σύγχρονης τεχνογνωσίας που αναδεικνύει τα πολύτιμα χημικά χαρακτηριστικά του.

Το ελαιόλαδο

Το Askra Τhe Valley of Muses είναι ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, ψυχρής έκθλιψης, το οποίο παράγεται από προσεχτικά διαλεγμένες ελιές που έχουν συλλεχθεί με το χέρι, από ελαιόδενδρα που καλλιεργούνται με παραδοσιακές μεθόδους σε οικογενειακά κτήματα αποκλειστικά στη συγκεκριμένη περιοχή της Βοιωτίας. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ASKRA The Valley of Musesε είναι ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο που προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία ελιάς που καλείται Μεγαρίτικη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ASKRA χαρακτηρίζεται από ένα θαυμάσιο χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις και λεπτό άρωμα. Η γεύση είναι πλούσια και φρουτώδης, με διακριτική παρουσία του πικρού και του πικάντικου, ελαφριά γλυκύτητα και νότες από πράσινη ελιά, πράσινη ντομάτα, φρέσκα βότανα και αμύγδαλο.

Η ποικιλία Μεγαρίτικη

Η ποικιλία αυτή άγνωστη στο ευρύ κοινό, πάρα πολύ όμως γνωστή στο εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό των ανθρώπων που ασχολούνται με το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο, προσφέρει μια γεύση που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα λάδια. Το ελαιόλαδο της Μεγαρίτικης βγάζει στους γευστικούς μας κάλυκες την αίσθηση του «γλυκού λαδιού», είναι πιο ήπιο στη γεύση, πιο φρουτώδες, ενώ δεν είναι τόσο πικρό,. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο που δεν υπερκαλύπτει την αυθεντική γεύση των τροφίμων αλλά που την αναδεικνύει. Η ποικιλία Μεγαρίτικη χαρακτηρίζεται από πλούσια και απαλή γεύση, με διακριτική παρουσία του πικρού και του πικάντικου, δίνοντας ένα το λάδι εξαιρετικά ευέλικτο στη χρήση του.

Η ελαιοποίηση

Η διαδικασία της ελαιοποίησης ξεκινά την ίδια μέρα της συγκομιδής, με σύγχρονες μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον, με απόλυτα φυσικό τρόπο, ώστε να διατηρείται η υπέροχη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του καρπού της ελιάς, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με κορυφαίο εξοπλισμό και πλήρη πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000:2018, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015.

Τα βραβεία

Το ASKRA The Valley of Muses έχει ήδη αναγνωρισθεί στο εξωτερικό και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, με πολυάριθμα βραβεία στο Canada International Olive Oil Competitions, στο Dubai Olive Oil Competition, στο London International Olive Oil Competitions, στο Dubai International Taste Awards, αλλά και στο Berlin Global Olive Oil Awards. Μέσα σε 2 χρόνια έχει κερδίσει πάνω από 10 βραβεία και φυσικά η εταιρία έχει κερδίσει και το βραβείο business review για νεανική επιχειρηματικότητα για το 2022.

Οι εξαγωγές

Το ελαιόλαδο Askra Τhe Valley of Muses εξάγεται σε Ολλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία, ενώ πρόσφατα ζητήθηκε σε μια ανταγωνιστική αγορά με πολλούς ελαιοπαραγωγούς απ’ όλο τον κόσμο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που αποδεικνύει ότι καταξιώνεται στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή ως ένα από τα premium ελαιόλαδα της ελληνικής παραγωγής.

Askra Olive Oil

Τηλ. 2268 770701

Facebook: Askra Olive OilInstagram: askraoliveoil

Web: askraoliveoil.com

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top