Αρθροσκόπηση Γρηγόριος Π. Αβραμίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Αρθροσκόπηση: Μια ελάχιστα επεμβατική λύση στις Ορθοπαιδικές Παθήσεις

TO GHETTO MAGAZINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ |Το μεγάλο αφιέρωμα στην Υγεία το 2023| Ο Γρηγόριος Π. Αβραμίδης MD, MSc, Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος αρθρογραφεί στο ghettomagazine.gr Τί είναι η Αρθροσκόπηση; Η αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι Ορθοπαιδικοί, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πραγματοποιείται με πολύ μικρές τομές στο δέρμα, μεγέθους […]

TO GHETTO MAGAZINE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ |Το μεγάλο αφιέρωμα στην Υγεία το 2023|

Ο Γρηγόριος Π. Αβραμίδης MD, MSc, Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος αρθρογραφεί στο ghettomagazine.gr

Τί είναι η Αρθροσκόπηση;

Η αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι Ορθοπαιδικοί, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πραγματοποιείται με πολύ μικρές τομές στο δέρμα, μεγέθους λίγων χιλιοστών, όπου μέσω αυτών τοποθετούνται η αρθροσκοπική κάμερα καθώς και τα ειδικά αρθροσκοπικά  εργαλεία.

Η αρθροσκόπηση λειτουργεί  τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά. Έχει  τη μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια, καθώς μπορούμε να δούμε άμεσα και σε μεγέθυνση όλα τα  ανατομικά στοιχεία μιας άρθρωσης. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζουμε το σύνολο των προβλημάτων και παρεμβαίνουμε θεραπευτικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής χειρουργικής;

Επειδή το αρθροσκόπιο και τα αρθροσκοπικά εργαλεία είναι ιδιαίτερα λεπτά, πραγματοποιούμε πολύ μικρές τομές στο δέρμα και τραυματίζουμε ελάχιστα τους μυς και τους γύρω ιστούς, σε σχέση με τις ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο ασθενής δε χρειάζεται να μείνει  στο νοσοκομείο  πάνω από 6-8 ώρες  και στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σημαντικά μειωμένος  και η αποκατάσταση είναι ταχεία με τον ασθενή να επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητα και σταδιακά στην αθλητική του δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι ασθενείς θεραπεύονται με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, χωρίς να επηρεάζουμε σημαντικά την ζωή και τη λειτουργικότητά τους.

Σε ποιες παθήσεις του ώμου γίνεται αρθροσκόπηση;

Συγκεκριμένα στην άρθρωση του ώμου ένα μεγάλος αριθμός παθήσεων  αντιμετωπίζονται αποκλειστικά αρθροσκοπικά. Το  εξάρθρημα του ώμου, η ρήξη των τενόντων του στροφικού πετάλου, η συμφυτική θυλακίτιδα ή αλλιώς  παγωμένος ώμος καθώς και η ασβεστοποιός  τενοντίδα αποτελούν τις συνηθέστερες παθήσεις που θεραπεύουμε με αρθροσκόπηση.

Σε ποιες παθήσεις του γόνατος γίνεται αρθροσκόπηση;

Γύρω από την άρθρωση του γόνατος υπάρχουν ανάλογες παθήσεις, οι οποίες μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν αρθροσκοπικά. Οι πιο συνηθισμένες από αυτές είναι: η ρήξη του προσθίου και οπισθίου χιαστού συνδέσμου, η ρήξη του μηνίσκου και οι χόνδρινες βλάβες της επιγονατίδας και του μηρού.

Σε ποιες άλλες αρθρώσεις γίνεται αρθροσκόπηση;

Εκτός από τον ώμο και το γόνατο υπάρχουν και άλλες αρθρώσεις  που μπορούμε να παρέμβουμε αρθροσκοπικά. Συγκεκριμένα αυτές είναι: η άρθρωση του αγκώνα, του καρπού, του ισχίου και της ποδοκνημικής, όπου η αρθροσκοπική χειρουργική αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και το μέλλον της ανήκει.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγόριο Π. Αβραμίδη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό -Αθλητίατρο, Επιμελητή Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γρηγόριος Π. Αβραμίδης MD, MSc είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος και Επιμελητής των Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ.

Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στη Χαλκίδα και το Μαρούσι Αττικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα και κατάγεται από το Ναύπλιο.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Οστεοπόρωση και Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει λάβει πολλαπλές υποτροφίες, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Εξειδικεύεται στην Αρθροπλαστική & Ρομποτική Αρθροπλαστική, την Αρθροσκοπική Χειρουργική τη Χειρουργική Άκρας Χειρός – Μικροχειρουργική & τις Αθλητικές Κακώσεις.

ΙΑΤΡΕΙΑ

Μαρούσι: Ερυθρού Σταύρου 5 (5ος όροφος)  – έναντι Υγεία Τ.Κ. 15123  

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6983397

Χαλκίδα: Αβάντων 24, (1ος όροφος) – έναντι Ιερού Αγίου Νικολάου  Τ.Κ. 34132

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 22210 60301

Περίπτωση Ανάγκης : 6976767962 

Email: info@grigoriosavramidis.gr

Ιστότοπος:   www.grigoriosavramidis.gr

Eπίσης ακολουθείστε τον Ιατρό και στα social media:

Facebook: Αβραμίδης Π. Γρηγόριος Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος Χαλκίδα Μαρούσι

Instagram: Αβραμίδης Γρηγόριος

YouTube: Γρηγόριος Αβραμίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top