ανθρωπιστική βοήθεια Ουκρανία

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Στερεολλαδιτών στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα…

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Στερεολλαδιτών στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πολλές επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες παράγουν και προσέφεραν συγκεκριμένα είδη, που ζητήθηκαν από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ολοκληρώθηκε ανά Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεργασία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννη Περγαντά και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλία Μπουρμά. Σήμερα, Πέμπτη 07 Απριλίου 2022, όλα τα είδη μεταφέρθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως είχε προσυμφωνηθεί, ώστε να γίνει μαζική αποστολή τους στην Ουκρανία.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko. Τον ενημέρωσε για την συγκέντρωση και αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενήσει θύματα του πολέμου, που υποχρεώθηκαν να εκπατρισθούν.

«Καλέσαμε τους Στερεοελλαδίτες να υψώσουν μια ασπίδα αλληλεγγύης ενάντια στη φρίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων ήταν συγκινητική. Απέδειξαν εμπράκτως την αμέριστη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, την οποία είχαμε εκφράσει με το πλατιά αποδεκτό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

«Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Ουκρανικό λαό, οι δοκιμασίες του οποίου γιγαντώνονται. Η δική μας βοήθειά, μέσω της πλατιάς αλληλεγγύης των πολιτών, είναι ένας ακόμη κρίκος στην παγκόσμια κινητοποίηση για την ενίσχυσή τους με βασικά αγαθά, τα οποία σήμερα ταξιδεύουν από την δική μας Περιφέρεια, προκειμένου να προσφέρουν έστω μια άμεση ανακούφιση στις μεγάλες τους ανάγκες. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που ήταν μαζί μας και σ` αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα το πρώτο μέρος, όπως τελικά φαίνεται, της ανθρωπιστικής μας βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας Ουκρανούς, που εξακολουθούν να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Συνολικά 35 παλέτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώθηκαν από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και παραδόθηκαν στην εκπρόσωπο της Ουκρανικής Πρεσβείας, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο ΣΕΦ. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας στην Στερεά εξακολουθεί και είμαστε σε αναμονή επιπλέον βοήθειας, κάτι που μας καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενους, αλλά και περήφανους συνάμα», δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top