Σάββατο ηλιακή έκλειψη 2022

Απόψε Σάββατο η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 – Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 πρόκειται να συμβεί το Σάββατο (30/04). Θα είναι μερική έκλειψη και μόνο οι κάτοικοι του νοτίου ημισφαιρίου θα μπορέσουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό, φορώντας πάντα τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά, και να την απολαύσουν. Η μερική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή στη Χιλή, στην Αργεντινή, στο μεγαλύτερο …

Απόψε Σάββατο η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 – Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2022 πρόκειται να συμβεί το Σάββατο (30/04). Θα είναι μερική έκλειψη και μόνο οι κάτοικοι του νοτίου ημισφαιρίου θα μπορέσουν να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό, φορώντας πάντα τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά, και να την απολαύσουν.

Η μερική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή στη Χιλή, στην Αργεντινή, στο μεγαλύτερο μέρος της Ουρουγουάης, στη δυτική Παραγουάη, στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο νοτιοανατολικό Περού και λίγο στη νοτιοδυτική Βραζιλία, αναφέρει η NASA. Θα μπορέσετε επίσης να την δείτε αν βρίσκεστε στη βορειοδυτική ακτή της Ανταρκτικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής ή κάπου στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και Νότιο Ωκεανό.

Ωστόσο, εάν δεν βρίσκεστε σε καμία από αυτές τις τοποθεσίες, μην ανησυχείτε. Το φαινόμενο θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 20:45 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας):

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τέσσερις εκλείψεις του 2022, με την επόμενη να είναι ολική έκλειψη Σελήνης τη νύχτα της 16ης Μαΐου. Στις 25 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα δυτικά μέρη της Ασίας.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top