πρώτη πανσέληνος 2024 Φεγγάρι Λύκου

Απόψε η πρώτη πανσέληνος του 2024 – Γιατί ονομάζεται “Φεγγάρι του Λύκου”

Το “Φεγγάρι του Λύκου” θα φωτίσει σήμερα τον νυχτερινό ουρανό. Είναι η πρώτη πανσέληνος για το 2024 και η προτελευταία, πριν την άφιξη της αστρονομικής άνοιξης, τον Μάρτιο.

Το βράδυ της Πέμπτης (25/1) θα ανατείλει η πρώτη πανσέληνος του 2024, γνωστή και ως “Φεγγάρι του Λύκου”. Στη χώρα μας θα είναι περισσότερο ορατή από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/1).

Σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, η πρώτη πανσέληνος του έτους είναι γνωστή ως “Φεγγάρι του Λύκου” επειδή τον Ιανουάριο ακούγονται δυνατά τα αλυχτίσματα των λύκων.

Παλαιότερα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή πεινάνε. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι, ουρλιάζοντας, οι λύκοι επιχειρούν να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, να μαρκάρουν την περιοχή τους ή ακόμα και για να ‘συντονίσουν’ το κυνήγι.

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και στον Καναδά. Η πανσέληνος του Ιανουαρίου είναι επίσης γνωστή με τα εξής ονόματα, “Κεντρικό Φεγγάρι” – επειδή εμφανίζεται περίπου στο κέντρο του χειμώνα-, “Κρύο Φεγγάρι”, “Φεγγάρι του Πάγου” και “Σκληρό Φεγγάρι”.

Η επόμενη πανσέληνος θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 24 Φεβρουαρίου. Είναι γνωστή ως το “Φεγγάρι του Χιονιού” και θα είναι η τελευταία πανσέληνος πριν από την άφιξη της αστρονομικής άνοιξης στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με το AccuWeather.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top