πανσέληνος Νοεμβρίου φεγγάρι κάστορα

Απόψε η πανσέληνος του Νοεμβρίου – Γιατί λέγεται «φεγγάρι του κάστορα»

Τα εναλλακτικά ονόματα για την πανσέληνο του Νοεμβρίου

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου είναι απόψε, Δεύτερα 27 του μήνα και ονομάζεται «φεγγάρι του κάστορα».

Η πανσέληνος θα φτάσει στο αποκορύφωμά της το πρωί της Δευτέρας, στις 4:16 π.μ. Τι όνομά της το πήρε επειδή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί.

Εναλλακτικά ονόματα για την πανσέληνο του Νοεμβρίου

 

Τα ονόματα της πανσελήνου του Νοεμβρίου αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται.

Ο όρος Digging (ή Scratching) Moon θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα. Ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon αναφέρεται στην εποχή που τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για αυτό το ψάρι.

 

Πηγή: lifo.gr / Φωτογραφία εξωφύλλου: Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top