ποκαλυπτήρια Ανθεστηρίων Χαλκίδα

Αποκαλυπτήρια της γιορτής των Ανθεστηρίων στη Χαλκίδα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας στα πλαίσια εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου του 2021, τη δράση «Αποκαλυπτήρια της γιορτής των Ανθεστηρίων στη Χαλκίδα». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή στη Νέα Λάμψακο και αντίστοιχο ψηφιακό υλικό, τα οποία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες […]

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας στα πλαίσια εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου του 2021, τη δράση «Αποκαλυπτήρια της γιορτής των Ανθεστηρίων στη Χαλκίδα».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή στη Νέα Λάμψακο και αντίστοιχο ψηφιακό υλικό, τα οποία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη γιορτή των Ανθεστηρίων τα ελληνιστικά χρόνια. Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των επισκεπτών με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και η ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς του επαγγέλματος, στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Είσοδος Ελεύθερη.

Οργάνωση/Υπεύθυνος Εκδήλωσης: Δημήτριος Καραμουζάς

Χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» – εσωτερική αυλή μουσείου/εργαστήριο συντήρησης

Ώρα διεξαγωγής: 10-11:30
Διάρκεια δράσης: 30’
Αριθμός συμμετεχόντων: γκρουπ των δέκα (10) ατόμων

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλείσθε όπως προβείτε σε τηλεφωνική κράτηση.
τηλέφωνο επικοινωνίας: 2221022402 (εσωτ.: 1029),

e-mail: efaeuv@culture.gr

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού, από τη λοίμωξη του Covid-19.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεότερων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ), Σύλλογος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ)-επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (ECCO/European Confederation of Conservator-Restores’ Organization), Ελληνικό Τμήμα ICOM (International Council of Museums)

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top