Απογραφή 2021

Απογραφή 2021: Η διαδικασία και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε», ήρθε μετά από μια δεκαετία η στιγμή για τη νέα απογραφή πληθυσμού της Ελλάδας από την ΕΛΣΤΑΤ. Ο Δήμος Χαλκιδέων με δελτίο τύπου ενημερώνει τους πολίτες για την διαδικασία και ζητάει στήριξει του Δήμου μέσα από την μαζική απογραφή. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δή Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα […]

Με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε», ήρθε μετά από μια δεκαετία η στιγμή για τη νέα απογραφή πληθυσμού της Ελλάδας από την ΕΛΣΤΑΤ. Ο Δήμος Χαλκιδέων με δελτίο τύπου ενημερώνει τους πολίτες για την διαδικασία και ζητάει στήριξει του Δήμου μέσα από την μαζική απογραφή.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα διεξάγει από τα μέσα Νοεμβρίου έως και το Δεκέμβριο του 2021,την Απογραφή του Πληθυσμού της χώρας μας,η οποία γίνεται κάθε 10 χρόνια και συγκεντρώνει στοιχεία για το μόνιμο πληθυσμό της χώρας, όπως τη σύνθεση των νοικοκυριών, την ηλικία των μελών τους, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά και εργασιακά χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι αφενός εμπιστευτικά και αφετέρου δε ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους:

1) είτε ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.

2) είτε με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

Προσοχή: Οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα είναι εφοδιασμένοι α) με την ταυτότητά τους, β) με την ειδική κονκάρδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και γ) με ειδικό έντυπο που θα έχει τη φωτογραφία τους και την πρωτότυπη σφραγίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας Ευβοίας. Επιπλέον θα φορούν μάσκα με το λογότυπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να διασταυρώνει την ιδιότητά τους, στα τηλέφωνα της Στατιστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας 22210-41288 και 22210-61464, αλλά και σε ειδική γραμμή που θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα ονόματά τους θα δοθούν και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Για περισσότερες οδηγίες δείτε το βίντεο:

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/fJnD9m954Rw?t=2″]

Δεν ξεχνάμε ότι στην Απογραφή δηλώνουμε τον πραγματικό τόπο κατοικίας μας, εκεί που είναι το σπίτι μας και ζούμε καθημερινά.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας μόνιμος κάτοικος του Δήμου Χαλκιδέων, γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ!
Στηρίζουμε τον Δήμο μας!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top