Από την Κυψέλη στα Ελληνικά Βόρειας Εύβοιας μαζεύοντας σκουπίδια!

Από την Κυψέλη στα Ελληνικά της Βόρειας Ευβοίας, 12 δήμοι, 6 μέρες, 162 χλμ μαζεύοντας σκουπίδια! Από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 10 του ίδιου μήνα, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιθύνων νους του Save Your Hood, θα επιχειρήσει μια ατομική προσπάθεια, φεύγοντας από τη δική του γειτονιά στην Κυψέλη, περπατώντας μέχρι και τα Ελληνικα Ευβοίας, καλύπτοντας …

Από την Κυψέλη στα Ελληνικά Βόρειας Εύβοιας μαζεύοντας σκουπίδια! Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Κυψέλη στα Ελληνικά της Βόρειας Ευβοίας, 12 δήμοι, 6 μέρες, 162 χλμ μαζεύοντας σκουπίδια!

Από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 10 του ίδιου μήνα, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιθύνων νους του Save Your Hood, θα επιχειρήσει μια ατομική προσπάθεια, φεύγοντας από τη δική του γειτονιά στην Κυψέλη, περπατώντας μέχρι και τα Ελληνικα Ευβοίας, καλύπτοντας 162 συνολικά χιλιόμετρα, καθαρίζοντας καθ’ολη τη διάρκεια του εγχειρήματος αυτού, διασχίζοντας και τις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές (Πάρνηθα, Β.Ευβοια).

Στο εγχείρημα αυτό, κάθε πολίτης είναι καλεσμένος να έρθει να βοηθήσει σε οποιαδήποτε περιοχή διανύει ο Βασίλης, βοηθώντας στον καθαρισμό, για όσο χρόνο μπορεί και θέλει. Όση περισσότερη βοήθεια έχει, τόσο πιο γρήγορα θα μπορεί να περπατά και να πλησιάζει προς τον τελικό του στόχο.

H ακριβής θέση του Βασίλη και ο στόχος των επόμενων ημερών θα προβάλλεται μέσα απο το www.saveyourhood.gr

Ο σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι διπλός: η ανάδειξη του προβλήματος ρύπανσης που δημιουργείται από τις κακές συνήθειες των οδηγών, τη σχέση του με τις πυρκαγιές και την αλλαγή της νοοτροπίας μας κατα την οδήγηση και όχι μόνο. η οικονομική ενίσχυση των επαγγελμάτων που έμειναν χωρίς αντικείμενο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο χωριό Ελληνικά Βόρειας Ευβοίας μέσω του crowdfunding που έχει ήδη ξεκινήσει: https://bit.ly/3CwoZBL

Συμμετέχουμε με την παρουσία μας και βοηθάμε στον καθαρισμό των περιοχών που διασχίζει.

Φωνάζουμε τους φίλους μας και δρούμε με αγάπη για το περιβάλλον και εμάς τους ίδιους

Κάνουμε πιο έντονο το μήνυμα μας για καθαρούς δρόμους, δάση και πιο καθαρούς εαυτούς

Τα πυροπληκτα επαγγέλματα

Εκατοντάδες άνθρωποι που στηρίζονται στα δάση για το βιός τους έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο, προκαλώντας ένα καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία, καταδικάζοντας τις οικογένειες τους να ζήσουν κάτω απο τα όρια της φτώχιας κυκλωμένοι απο νεκρή γη , αν επιλέξουν να παραμείνουν στον τόπο τους ή να μετακομίσουν σε αστικά κέντρα προσπαθώντας να βρουν άλλη εναλλακτική.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ρητινοκαλλιεργητές και μελισσοκόμοι θα ενταχθούν στα αντιπλυμμηρικά προγράμματα με ορίζοντα 3ετίας, ενώ αργότερα θα ενταχθούν στα προγραμμάτα ανάπλασης των τοπικών οικοσυστημάτων. Στηρίζουμε αυτή την κίνηση, μαζεύοντας χρήματα για τον αναγκαίο εξοπλισμό που λείπει απο τους τοπικούς συνεταιρισμούς!

Το εγχείρημα αυτό βρίσκεται υπο την Αιγίδα των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδος, όπου θα παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια καθ’ολη τη διάρκεια του, ενώ υποστηρίζεται και απο όλους τους εμπλεκόμενους δήμους, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τα σκουπίδια που συλλέγονται απο τους εθελοντές.

Οι πυρκαγιές

Η Ελλάδα φέτος επλήγει με τρόπο εφιαλτικό. Καθ’ολη την αντιπυρική περίοδο, προκλήθηκαν πάνω απο 9.847 αγροτοδασικές πυρκαγιέςαπό τις οποίες κάηκαν συνολικά πλέον των 1.550.000 στρεμμάτων δασικών και αγροτικών / γεωργικών εκτάσεων και καταστράφηκαν δομές και υποδομές στη χώρα. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των πυρκαγιών προκλήθηκαν ή επιδεινώθηκαν λόγω παράνομων χωματερών (ΧΑΔΑ)

Οι μεγαλύτερες .σε καμένες εκτάσεις πυρκαγιές είναι κατά φθίνουσα σειρά οι εξής, οι οποίες ωστόσο ξέσπασαν από την 3η έως και την 5η Αυγούστου 2021:

Βόρειας Εύβοιας 3/8/2021 με (508.876) στρ.
Ηλείας / Αρχαίας Ολυμπίας 4/8/2021 με (180.054) στρ.
Λακωνίας / Ανατολική Μάνη 3/8/2021 με (104.712) στρ.
Αττικής: i) Βαρυμπόμπης 3//8/2021 με (83.774) στρ. και ii) Βιλίων 16/8/2021 με (97.591) στρ.
Μεσσηνία 4/8/2021 με (51.067) στρ.
Φωκίδας 5/8/2021 με (30.019) στρ.

Η Ελλάδα ως προς την δριμύτητα (καταστροφικότητα / μέση ένταση) των πυρκαγιών με 18.522,7 καμένα στρέμματα / ανά μεγάλη πυρκαγιά, κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των 37 Μεσογειακών κρατών αλλά και όλων των κρατών της Ευρώπης.

Τα σκουπίδια

Η Ελλάδα πάσχει απο κάθε πλευρά στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων. Απο τους δημόσιους φορείς, μέχρι τις εταιρείες και τον απλό πολίτη, κακές πρακτικές απο άγνοια αλλά και απο λάθος νοοτροπία έχουν προκαλέσει και προκαλούν ένα ολόενα βαρύτερο φορτίο ρύπανσης.

Σκουπίδια παντού, απο υπέρογκα ΧΥΤΑ, τις γειτονιές μας και τους δρόμους μας, μέχρι τα δάση μας, τα ποτάμια μας και τις θάλασσες μας, ρυπαίνουν και προκαλούν ανυπολόγιστες βλάβες στα τοπικά οικοσυστήματα και εμάς.

Οι οδηγικές μας συμπεριφορές, κρατώντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας καθαρό, πετώντας οτι έχουμε απο το παράθυρο, δεν ειναι πια αποδεκτές. Είναι ένα έγκλημα που δεν μπορούμε να κλείνουμε πια τα μάτια αντικρίζοντας το. Τιμωρείται ποινικά, αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και μολύνει οικοσυστήματα και τον υδροφόρο μας ορίζοντα.

Η σύνδεση τους με τις πυρκαγιές

Περαν του γεγονότος οτι ένα μεγάλο ποσοστό των πυρκαγιών έχουν ξεσπάσει απο χωματερές και μάλιστα παράνομες, καθώς και απο αναμένα τσιγάρα, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στις φωτιές επιδεινώνουν ιδιαίτερα την κατάσταση καθώς τις τροφοδοτούν με καύσιμες ύλες ανώτερων θερμικών ιδιοτήτων απο αυτές που βρίσκονται στη φύση. Μεγαλύτεροι χρόνοι διατήρησης θερμοκρασίας της φωτιάς, κατακόρυφη άυξηση της και γρηγορότερη επέκταση της είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά που σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας και μεγαλώνουν το πρόβλημα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top