Τσικνοπέμπτη Ψησταριά O Κούλης Κρεοπωλείο Ο Κούλης

Απίθανη Τσικνοπέμπτη στην Ψησταριά «O Κούλης» και το Boutique Κρεοπωλείο «Ο Κούλης»

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, η οποία είναι γνωστή και ως «Κρεατινή». Το έθιμο επιτάσσει το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα, με τη μυρωδιά της «τσίκνας», να εξηγεί την ετυμολογία της ονομασίας της. Η προέλευση αυτού του ιδιαίτερου εθίμου φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, οι οποίοι θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ως ένα είδος ιεροτελεστίας αλλά και οιωνό για την ευφορία της γης κατά την ανοιξιάτικη περίοδο. Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.   View this post on Instagram   A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida) Το ψητοπωλείο «Ο Κούλης» είναι συνώνυμο της ποιότητας καθώς βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 1997. Αποτελεί και την ξεχωριστή μέρα της Τσικνοπέμπτης σημείο αναφοράς για ψητά και σουβλιστά κρέατα, συνιστώντας την καλύτερη επιλογή για να τηρήσουμε το έθιμο και να «τσικνίσουμε» με γαστρονομικές απολαύσεις.   View this post on Instagram   A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida) Η Ψησταριά «Ο Κούλης» αναδεικνύει την Τσικνοπέμπτη με τις ποικίλες νοστιμιές του, όπως κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, διαλεχτό αρνί και κατσίκι Καρύστου, κοτόπουλο σούβλας, πανσέτα χοιρινή αλλά και με την πεντανόστιμη προβατίνα στη λαδόκολλα, με τηλέφωνο παραγγελιών το 22210 85967 και Delivery από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη 1.00 το βράδυ, στην οδό 25ης Μαρτίου και Αντωνίου Νίκα 11.   View this post on Instagram   A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida) Ακριβώς απέναντι το Boutique Κρεοπωλείο «Ο Κούλης» προσφέρει μια αξεπέραστη ποιότητα κρεατικών επιλογών, σε προσιτές τιμές για ολόφρεσκα κρέατα αλλά και ποικίλες λιχουδιές, που θα νοστιμέψουν τόσο τη μέρα της Τσικνοπέμπτης όσο και ολόκληρη την εβδομάδα της «Κρεατινής» του Τριωδίου.   View this post on Instagram   A post shared by Κρεοπωλείο_ο_Κούλης (@kreopwleio_o_koulis) Η λίστα του Μενού του Κρεοπωλείου «Ο Κούλης» περιλαμβάνει αρνάκι και κατσικάκι Καρύστου, κοντοσούβλι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι πρόβατο, σουβλάκι κοτόπουλο, σεφταλιές, φτερούγες μπάρμπεκιου. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε το λουκάνικο χοιρινό με πράσο ή με πορτοκαλί αλλά και με τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα, το λουκάνικο κοτόπουλο, το ανατολίτικο κεμπάπ, τις χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις πανσέτες και το παϊδάκι προβατίνα.   View this post on Instagram   A post shared by Κρεοπωλείο_ο_Κούλης (@kreopwleio_o_koulis) Στην ψησταριά «Ο Κούλης» και στο Boutique Κρεοπωλείο «Ο Κούλης», με κρέατα ευβοϊκής προέλευσης από ντόπιους παραγωγούς, μας φτιάχνουν την Τσικνοπέμπτη και την κάνουν να σημαίνει ευφάνταστο γλέντι, καλή παρέα και χαρούμενη διάθεση. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα τσικνίσουμε με διαλεχτά κρεατικά και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον «Κούλη».   View this post on Instagram   A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida)

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, η οποία είναι γνωστή και ως «Κρεατινή». Το έθιμο επιτάσσει το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα, με τη μυρωδιά της «τσίκνας», να εξηγεί την ετυμολογία της ονομασίας της. Η προέλευση αυτού του ιδιαίτερου εθίμου φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, οι οποίοι θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ως ένα είδος ιεροτελεστίας αλλά και οιωνό για την ευφορία της γης κατά την ανοιξιάτικη περίοδο. Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida)

Το ψητοπωλείο «Ο Κούλης» είναι συνώνυμο της ποιότητας καθώς βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 1997. Αποτελεί και την ξεχωριστή μέρα της Τσικνοπέμπτης σημείο αναφοράς για ψητά και σουβλιστά κρέατα, συνιστώντας την καλύτερη επιλογή για να τηρήσουμε το έθιμο και να «τσικνίσουμε» με γαστρονομικές απολαύσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida)

Η Ψησταριά «Ο Κούλης» αναδεικνύει την Τσικνοπέμπτη με τις ποικίλες νοστιμιές του, όπως κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, διαλεχτό αρνί και κατσίκι Καρύστου, κοτόπουλο σούβλας, πανσέτα χοιρινή αλλά και με την πεντανόστιμη προβατίνα στη λαδόκολλα, με τηλέφωνο παραγγελιών το 22210 85967 και Delivery από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη 1.00 το βράδυ, στην οδό 25ης Μαρτίου και Αντωνίου Νίκα 11.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida)

Ακριβώς απέναντι το Boutique Κρεοπωλείο «Ο Κούλης» προσφέρει μια αξεπέραστη ποιότητα κρεατικών επιλογών, σε προσιτές τιμές για ολόφρεσκα κρέατα αλλά και ποικίλες λιχουδιές, που θα νοστιμέψουν τόσο τη μέρα της Τσικνοπέμπτης όσο και ολόκληρη την εβδομάδα της «Κρεατινής» του Τριωδίου.

Η λίστα του Μενού του Κρεοπωλείου «Ο Κούλης» περιλαμβάνει αρνάκι και κατσικάκι Καρύστου, κοντοσούβλι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι πρόβατο, σουβλάκι κοτόπουλο, σεφταλιές, φτερούγες μπάρμπεκιου. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε το λουκάνικο χοιρινό με πράσο ή με πορτοκαλί αλλά και με τη λιαστή ντομάτα και τη φέτα, το λουκάνικο κοτόπουλο, το ανατολίτικο κεμπάπ, τις χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις πανσέτες και το παϊδάκι προβατίνα.

Στην ψησταριά «Ο Κούλης» και στο Boutique Κρεοπωλείο «Ο Κούλης», με κρέατα ευβοϊκής προέλευσης από ντόπιους παραγωγούς, μας φτιάχνουν την Τσικνοπέμπτη και την κάνουν να σημαίνει ευφάνταστο γλέντι, καλή παρέα και χαρούμενη διάθεση. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα τσικνίσουμε με διαλεχτά κρεατικά και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον «Κούλη».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by koulis_xalkida (@koulis_xalkida)

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top