φλαμίνγκο Αλυκές Κοπανά

Απίστευτη ομορφιά: Δεκάδες φλαμίνγκο στις “Αλυκές Κοπανά” της Ν. Λαμψάκου

Δεν είναι η πρώτη φορά που στις “Αλυκές Κοπανά” της Ν. Λαμψάκου εμφανίζονται φλαμίνγκο. Έτσι πριν λίγες ημέρες έκαναν άλλη μια επίσκεψη στα νερά της Λαμψάκου και το θέαμα ήταν μοναδικό για όποιον πρόλαβε και τα είδε. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέας Λαμψάκου “Πυτιούσα” κατέγραψε ένα πανέμορφο βίντεο από την επίσκεψη των φλαμίνκο και έστειλε και […]

Δεν είναι η πρώτη φορά που στις “Αλυκές Κοπανά” της Ν. Λαμψάκου εμφανίζονται φλαμίνγκο. Έτσι πριν λίγες ημέρες έκαναν άλλη μια επίσκεψη στα νερά της Λαμψάκου και το θέαμα ήταν μοναδικό για όποιον πρόλαβε και τα είδε.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέας Λαμψάκου “Πυτιούσα” κατέγραψε ένα πανέμορφο βίντεο από την επίσκεψη των φλαμίνκο και έστειλε και το δικό του μήνυμα:

” Οι “ιπτάμενοι επισκέπτες” έρχονται απρόσκλητοι στο χωριό μας.  Να τραφούν και να ξεκουραστούν, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.  Επιβάλλεται να τους παρέχουμε ένα καθαρό περιβάλλον για την προσωρινή διαμονή τους . Δεν πετάμε σκουπίδια Δεν μολύνουμε τα νερά. Τους παρέχουμε την φιλοξενία που τους αρμόζει.”

Δείτε το βίντεο

 

*Bonus:  Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”. Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη “φοινικόπτερος” σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top