Κρυμμένο σε μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες αυλές της Βόρειας Εύβοιας στις Ροβιές, το “Anemoia” επανέρχεται δυναμικά στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του.
Ο εμπνευστής του Anemoia κ. Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος επέστρεψε στη γενέτειρά του, φέρνοντας εμπειρία στους τομείς της διατροφολογίας και της φιλοξενίας, συνεργάζεται φέτος με την έμπειρη chef Παναγιώτα Τσομπάνογλου. Η chef μεγαλωμένη στην Εύβοια αλλά με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα τοπικά προϊόντα και παραδόσεις, στα οποία προσδίδει μια μοντέρνα ματιά χωρίς όμως να τα ταλαιπωρεί σε δίχως νόημα συνδυασμούς.
«Κινούμαστε σταθερά γύρω από το στόχο μας να συνεισφέρουμε στην ανάδειξη της γαστρονομίας του προορισμού χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τοπικά προϊόντα και βιώσιμες τεχνικές. Παράλληλα, από φέτος αρχίζουμε να πειραματιζόμαστε και με εμβόλιμες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όπως το εργαστήρι «Παιδιά στην Κουζίνα» το οποίο είχε δωρεάν συμμετοχή. Οπότε παρακολουθείτε τα social media μας για νέα!», δηλώνει ο κ. Γεωργίου.
Στα ορεκτικά είναι must η χωριάτικη σαλάτα που νοστιμίζει με αλμύρα και με παξιμάδι χαρουπιού, το χειροποίητο τυροπιτάρι της Σταυρούλας (αν το πετύχετε γιατί φτιάχνεται σε περιορισμένη ποσότητα κάθε μέρα και γίνεται ανάρπαστο!), οι φρέσκες ψητές γαρίδες και τα ψητά καλαμαράκια, ένα all time classic πιάτο, που έχει επαναπροσδιοριστεί σε πιο street food έκδοση με τραγανή κρούστα σίκαλης και συνοδευτική σως.
Στα κυρίως, οι γαρίδες με λιγκουίνι επανέρχονται φέτος σε πιο δροσερή και ελαφριά lime εκδοχή, ενώ το μοσχαράκι διατηρεί τα παραδοσιακά του στοιχεία και την νοστιμιά του σιγομαγειρεμένο στο φούρνο μέχρι να λιώνει στο στόμα συνοδευόμενο από σκιουφιχτά και τοπική γραβιέρα.
Για κλείσιμο, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για το παραδοσιακό γλυκό ημέρας ή την εξαιρετική σοκολατόπιτα με σορμπέ (αμφότερα χειροποίητα).
Στα συν του μενού και οι τιμές οι οποίες είναι σχετικά χαμηλές. Εκτός από το φρέσκο φιλέτο ψαριού στα 17 ευρώ, το ακριβότερο πιάτο είναι το σιγομαγειρεμένο αρνάκι στα 13,5 ευρώ, ενώ τα ορεκτικά πλην των φρέσκων γαρίδων κινούνται στα 5,5-7,5 ευρώ.
Το Anemoia διαθέτει λιγότερα από 15 τραπεζάκια, οπότε συνίσταται να γίνει κράτηση πριν το επισκεφθείτε.
Ωστόσο, στο Anemoia, είτε για brunch, είτε για lunch/dinner, δεν πας απλά για να φας. Αποτελεί μια εμπειρία ευ ζην.
Ο χρόνος σταματάει και σε προσκαλεί να αφήσεις πίσω τις έννοιες, καθώς ατενίζεις τη θάλασσα (ή κολυμπάς κιόλας) και ακούς το κύμα, το οποίο ανάλογα την ώρα μπλέκεται με μια απαλή υπόκρουση jazz μουσικής.
Τριγύρω, ο πλάτανος και οι ελιές προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, καθώς γέρνουν προς την παραλία, ενώ στα γύρω παρτέρια βρίσκονται καλλωπιστικά φυτά και τοπικά βότανα που μάλιστα χρησιμοποιούνται και στην κουζίνα.
Ιδιαίτερη στιγμή που δε μπορείτε να χάσετε είναι το ηλιοβασίλεμα για το οποίο άλλωστε υπάρχει και ειδικό happy hour.
Οι Ροβιές το φετινό καλοκαίρι σαν προσκαλούν να τις επισκεφτείτε, προτείνοντας το στολίδι τους, το Anemoia Evia Restaurant, ένα σταυροδρόμι παράδοσης και γαστρονομίας.
Anemoia Evia restaurant
Ροβιές Ευβοίας – Τηλ. Κρατήσεων: 6987061301
Facebook: Anemoia Evia
Instagram: Anemoia Evia