brunch Χαλκίδα Ερέτρια Αλυκές Φάρος Αυλίδας Λευκαντί

Ανακαλύπτοντας το brunch στη Χαλκίδα και πέριξ: 8 διευθύνσεις για ένα αξέχαστο brunch

8 διευθύνσεις σε Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλυκές, Φάρο Αυλίδας και Λευκαντί που σερβίρουν το brunch στην καλύτερη εκδοχή τoυ – Εικόνες & Βίντεο

Ο αγγλικός όρος «brunch» υποδηλώνει ένα ιδιαίτερα άφθονο γεύμα, που καταναλώνεται στα μέσα του πρωινού, μεταξύ έντεκα και μίας. Ένα είδος σύμπτυξης πρωινού και μεσημεριανού γεύματος, που συνδυάζει γλυκά και αλμυρά φαγητά, ζεστά και κρύα ποτά. Αγγλοσαξονικής παράδοσης λοιπόν, τα τελευταία χρόνια το brunch έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα και φυσικά στη Χαλκίδα και τις γύρω τουριστικές περιοχές του Δήμου. 

Ας ανακαλύψουμε μαζί την προέλευση αυτής της αρχαίας παράδοσης και τις νέες τάσεις που κάνουν ένα brunch μοναδικό.

Τι είναι το brunch;

Αν σας ζητούσαμε να σηκώσετε το χέρι σας όσοι δεν έχετε φάει brunch, πιθανώς δεν θα βρίσκαμε κανέναν, ειδικά μεταξύ των νεότερων, των millennials και της generation Z. Το brunch είναι πλέον μια επαναλαμβανόμενη συνήθεια, ένας δημοφιλής τρόπος για να βγείτε έξω, να περάσετε χρόνο με φίλους και να φάτε καλό φαγητό. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι την προέλευση και την παράδοση αυτού του συγκεκριμένου γεύματος, που εισάγεται από την Αγγλία. Η ιστορία του brunch, ελάχιστα γνωστή, είναι ιδιαίτερα περίεργη και ενδιαφέρουσα.

Η προέλευση του όρου

Η ιεροτελεστία του brunch γεννήθηκε στη βικτωριανή Αγγλία στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Στη μαγευτική αγγλική ύπαιθρο, νεαροί ευγενείς και φιλόδοξοι αστοί οργάνωναν μεγάλους μπουφέδες στις βίλες τους μετά από κυνηγετικές εξορμήσεις της Κυριακής. Το έθιμο αναβίωσε ο συγγραφέας Guy Beringer, ο οποίος το 1895 δημοσίευσε το άρθρο «Brunch: A Peal» στο Hunter’s Weekly, ένα περιοδικό για τους λάτρεις του κυνηγιού. Ήταν αυτός που επινόησε επίσημα τον όρο «brunch». Ο Beringer επαίνεσε αυτή την παράδοση ως μια στιγμή χαράς και κοινωνικότητας, «που σε βάζει σε καλή διάθεση διώχνοντας τις ανησυχίες και το μούχλιασμα της εβδομάδας». Το brunch, στην προέλευσή του, υποδήλωνε το ιδανικό πρωινό για το πρωί της Κυριακής, μετά τις υπερβολές του Σαββάτου το βράδυ. Η λέξη, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από την ένωση του πρωινού (breakfast) και του μεσημεριανού (lunch).

Το brunch έγινε πολύ δημοφιλές στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ακόμη και οι απλοί άνθρωποι άρχισαν να νιώθουν την ανάγκη να περνούν ξέγνοιαστες Κυριακές. Η παράδοση άρχισε στη συνέχεια να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και στο εξωτερικό.

Μερικά παραδείγματα μπουφέδων brunch

Υπάρχουν διάφοροι τύποι brunch, οι οποίοι συνήθως ξεχωρίζουν για έναν πλούσιο και ποικίλο μπουφέ, τόσο για το γλυκό όσο και για το αλμυρό μέρος. Μεταξύ των παραδοσιακά σερβιρισμένων προϊόντων είναι: ομελέτα με μπέικον, αρτοποιήματα γεμιστά με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό, τηγανίτες, τοστ με βούτυρο και μαρμελάδα, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, muffins, cupcakes και brownies. Μεταξύ των πιο δημοφιλών ποτών είναι ο καφές, ο καπουτσίνο, το τσάι, οι χυμοί φρούτων, αλλά για τους πιο τολμηρούς και κοσμοπολίτες η μπύρα, το κρασί ή ο αφρώδης οίνος, ή ίσως ένα ελαφρύ κοκτέιλ όπως το Bloody Mary ή το Spritz.

Το brunch συχνά προσαρμόζεται στη δημιουργικότητα του ατόμου που το ετοιμάζει ή στα τυπικά προϊόντα του τόπου. Δεν είναι ασυνήθιστο, επομένως, να βρείτε μια πλούσια ποικιλία από ψητά κρέατα, καπνιστή ρέγγα, γαρίδες, ανάμεικτες σαλάτες, ζυμαρικά, τυριά και αλλαντικά, αλλά επιπλέον και μπισκότα, κέικ, παγωτό, φρούτα σε σιρόπι. Με λίγα λόγια brunch σημαίνει, όσο περισσότερα πιάτα τόσο το καλύτερο, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ποικιλία.

Εμείς στο GHETTO Magazine, τον μεγαλύτερο οδηγό της Χαλκίδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ακολουθώντας τις νέες γαστρονομικές τάσεις, όπως και τον παλμό που χτυπά στις νεότερες γενιές, σεβόμενοι πάντα και την εμπειρία των μεγαλύτερων, χτυπήσαμε την πόρτα στα καλύτερα brunchάδικα του Δήμου Χαλκιδέων, τα οποία με μεγάλη του χαρά μας την άνοιξαν διάπλατα, και παρουσιάζουμε όσα φάγαμε, όσα φωτογραφίσαμε και όσα μας εντυπωσίασαν από τα πιο απολαυστικά πιάτα brunch της πόλης.

@ghetto.magazine

Ανακαλύπτοντας το brunch στη Χαλκίδα και πέριξ: 📍Χαλκίδα 📍Αλυκές 📍Ερέτρια 📍Λευκαντί 📍Φάρος Αυλίδας 🍳 8 διευθύνσεις που το σερβίρουν στην καλύτερη εκδοχή του🔥 #fy #fyp #videoviral #brunch #chalkida #mpesfy

♬ original sound – Sistek

 

Χαλκίδα

 

Asteria Plage

Η απέναντι όχθη της Χαλκίδας με την πανοραμική οπτική της πόλης εκφράζεται και αποτυπώνεται στα Asteria. Στον μαγευτικό αυτόν πολυχώρο το brunch σερβίρεται είτε στους αναπαυτικούς καναπέδες, όπου θα χουχουλιάσουμε απολαμβάνοντας, είτε στις ντιζαϊνάτες chaise longue, όπου θα μας συντροφεύσει η αλμύρα της θάλασσας. 

Ο chef του Asteria Plage μας ξετρέλανε με την επική ομελέτα Αστέρια με τυρί, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά, όπως και μας απογείωσε με το ιδιαίτερο croque madame με μπεσαμέλ, ένταμ, χοιρινό φουαντρέ, μπέικον και φυσικά αυγό. Η γλυκένια προσέγγιση στο brunch των Αστεριών αποδόθηκε με το λαχταριστό προφιτερόλ με crème patisserie με βανίλια, καραμελωμένα αμύγδαλα και σάλτσα σοκολάτα, αλλά και το ιστορικό μιλ φέιγ, ένα χαρακτηριστικό γλυκό, συνυφασμένο με τη συνέχεια του συγκεκριμένου χώρου, το οποίο φτιάχνουν με καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας, κρέμα αρωματισμένη με βανίλια και δίπλα απολαυστικό παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

Το brunch στην παραλία των Αστεριών έχει και chicken sando, open toast γαλοπούλα, katsu sando, όπως και cheesecake, μηλόπιτα και προφιτερόλ, ετοιμάζεται με μοναδικές συνταγές και αγνές πρώτες ύλες, ενώ συνοδεύεται με ψαγμένο espresso και δροσιστικούς χυμούς. Στο Asteria Plage ζευγάρια, έφηβοι και παιδιά, αλλά και ολόκληρες οικογένειες απολαμβάνουν ένα mainstream brunch που γαργαλάει ουρανίσκους, συνδεόμενο με το γαλάζιο της θάλασσας, το οποίο χρωματίζει μάτια και αισθήσεις.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 13, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 037775

 

Faros 10

Στην γνωστή σε όλους μας πλαζ της Παπαθανασίου, εκεί που οι παιδικές αναμνήσεις όλων των εφήβων της Χαλκίδας συναντιούνται, ο Φάρος αναζωογονεί και δίνει πνοή σε μια παραλία, ομορφαίνοντάς την. Είναι εκείνο το μαγαζί που σφύζει από νιάτα, διασκέδαση, ψυχαγωγία, ανάβοντας τα λαμπερά του φώτα στον υπέροχο κήπο του, με τα εξωτικά φυτά να τον στολίζουν. Ο Faros 10 σηματοδοτεί την ιστορικότητα μιας γειτονιάς, συνεχίζοντας να αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν καφέ, καλό φαγητό, αλλά και εκλεπτυσμένο brunch.

Η κουζίνα του Faros 10, έβαλε τα καλά της και μας έβγαλε τα καλύτερα, ξεκινώντας από το royal avocado eggs με αβοκάντο hass, αυγά ποσέ, πιπεριά, πικάντικη φέτα και χυμό lime. Συνέχισε να μας ενθουσιάζει με chicken omelette με 3 αυγά, τριλογία πιπεριάς, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα, αλλά και ένα signature club sandwich με καπνιστή πανσέτα, μοσχαρίσιο παστράμι, τσένταρ, ντομάτα, πίκλα αγγούρι, μαγιονέζα, iceberg. Η γλυκιά  πρόταση του Faros 10 ήταν το απολαυστικό cheesecake και ένα yogurt granola bowl με χειροποίητη γκρανόλα, μέλι, φράουλες, μπανάνα, μούρα και πράσινο μήλο. Ανάμεσα στο πλούσιο brunch menu ξεχωρίζει και το chicken brioche roll με μαγειρεμένο κοτόπουλο και Caesar’s  dressing, όπως και η veggie omelette ή το BLT toast με γερμανικό ψωμί, μπέικον και λαχανικά.

Στο Faros 10, ακριβώς πάνω στο κυματισμό της θάλασσας, η γαστρονομία του brunch εκφέρεται από την κυρίαρχη και επικρατούσα τάση των συνταγών, η οποία όμως συνδιαλέγεται και με μοντέρνες εκφάνσεις, βγάζοντας πιάτα που είναι ενδιαφέροντα, συναρπαστικά και καθόλου βαρετά. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία του Φάρου στην Παπαθανασίου, να δημιουργήσει ζωή και να φτιάξει παλμό, με πυλώνα την έξοδο από το σπίτι και το εξαιρετικό φαγητό, σε μια γεωγραφική οντότητα που έχει ανάγκη εμπειρίες τέρψης και χαράς. 

Φάρου 10, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 088880

 

Negro Cocktail – Espresso Bar

Tο Negro, στην παραλία της Χαλκίδας, δημιουργεί τη χαλαρωτική, super trendy και παρεΐστικη ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε ένα brunch που χτυπάει δυνατά σε γεύση. Με προσεγμένα και φρέσκα υλικά, τα οποία αγοράζονται και μαγειρεύονται την ίδια μέρα, μας βγάζουν πιάτα brunch που αντανακλούν τη ταυτότητα του Negro, δηλαδή το εναλλακτικό, το προσιτό, το απόλυτα cool. 

Εμείς βιώσαμε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία δοκιμάζοντας το croque madame με μπεσαμέλ, ζαμπόν, τυρί και φρέσκα αυγά, όπως και ένα χορταστικό pancake κοτόπουλο με πολύ παρμεζάνα, κοτόπουλο, μπέικον, σως Caesar και σχοινόπρασο, ένα πιάτο που έλιωνε στο στόμα, ενώ μας έδωσε ώθηση για το ξεκίνημα της μέρας η ομελέτα τοστ με τυρί, γαλοπούλα, μπέικον, μαγιονέζα και φρέσκα λαχανικά. Το βιταμινούχο boost ήρθε από ένα χυμό με βάση τη φράουλα, το μήλο και το πορτοκάλι, ενώ η πελώρια φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής έκλεψε τις εντυπώσεις. Το γλυκό της υπόθεσης brunch δεν είναι άλλο από το πεντανόστιμο pancake πραλίνα με άχνη ζάχαρη και μπισκότο όρεο, δίπλα στο οποίο ήρθε κι έδεσε ένα milkshake biscolatto με πολλά κυβικά γεύσης. Κι όλα αυτά συντροφιά με το speciality espresso από το 100% Arabica χαρμάνι της Cocus το οποίο δίνει φυσική γλυκύτητα, νότες φρούτων και λουλουδιών, καθώς και ένα ευγενικό άρωμα, με νότες καραμέλας, φουντουκιού και βανίλιας.

Το Negro όταν κάνει brunch δημιουργεί, εμπνεόμενο από τους ανθρώπους που κάθε μέρα το επισκέπτονται, είναι φρέσκο και νεανικό, και το κυριότερο ετοιμάζεται, παρουσιάζεται και σερβίρεται από μια υπέροχη ομάδα που μας καλωσορίζει με έμφυτη ευγένεια και ανιδιοτελές χαμόγελο.

Βουδούρη 10, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 020721

 

Sarok Seaside Euphoria

Στο Sarok με αυτήν την ασύγκριτη θέα στην Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας το brunch θυμίζει υπερπαραγωγή. Η προσέγγιση του chef πηγάζει από τα φρέσκα μαγειρέματα και τα ανώτερης ποιότητας υλικά που εκφράζονται με μια γαστρονομική πινελιά η οποία έντεχνα επιλέγεται να είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. 

Μας έβγαλαν να δοκιμάσουμε μια γλυκιά τους πρόταση, το τσουρέκι με κρέμα τυρί, πραλίνα bueno και πραλίνα φουντουκιού, φράουλες, μύρτιλο, χειροποίητη αλμυρή καραμέλα και καραμελωμένο φιλέ αμυγδάλου. Ακολούθησε το open sandwich avocado με κρέμα τυρί, μους γιαουρτιού, ποσέ αυγό, αβοκάντο, ντοματίνια καραμελωμένα, ρόκα και flakes παρμεζάνας όλα πάνω σε φρυγανισμένο brioche ψωμάκι, αλλά και τα πολύ εύγεστα scrambled eggs, χτυπημένα αυγά σε brioche δηλαδή, χοιρινή καπνιστή πανσέτα, baby ρόκα, σχοινόπρασο και αρωματικό λάδι, μια πανδαισία γεύσεων που συνιστά απόλυτη γαστρονομική απόλαυση.

Στο Sarok Seaside Euphoria το brunch σερβίρεται σε ένα πανέμορφο αρχιτεκτονικά περιβάλλον, αποτελεί το χαρακτηριστικό παλμό της παρέας και απευθύνεται σε όλους, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει εμπειρίες που σε ταξιδεύουν αισθητηριακά τόσο σε απόλαυση, όσο και σε εικόνες.

Βουδούρη 2, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 26721

 

Ερέτρια

 

Riviera Seaside Resto Bar

Στην Ερέτρια, στο πιο ωραίο σημείο της παραλίας, με το νησί των ονείρων στον ορίζοντα και ένα περιβάλλον το οποίο περιτριγυρίζεται από το θαλασσινό στοιχείο, ζούμε και απολαμβάνουμε ένα brunch με το φανταχτερό αποτύπωμα του Riviera. Η φιλοσοφία που διακατέχει τον chef και δημιουργό αυτής της γαστριμαργικής πρότασης, ερμηνεύεται από το γεγονός ότι το brunch είναι η αρχή της ημέρας του ανθρώπου, αναπτύσσει την καθημερινή μας κίνηση, ενώ δίνει ώθηση και μας κάνει να προχωράμε, έχοντας ένα παλάτο ευχαριστημένο.

Σε αυτό το υδάτινο και εξωτικό συνάμα πλαίσιο, στο Riviera μας έβγαλαν να γευτούμε scrambled eggs σε ciabatta και ολόφρεσκη σαλάτα on the side, μας γοήτευσαν με τηγανητά αυγά με μπέικον, τα οποία εναπόθεσαν σε πατάτα άχυρου, πιάτο εντυπωσιακό και όμορφο στην οπτική του, ενώ μας σαγήνευσαν με τα αυγά Benedict με γαλοπούλα, τυρί κρέμα, sauce béarnaise και δροσιστική σαλάτα. Το τραπέζι μας στολίστηκε με δροσιστικούς ολόφρεσκους χυμούς, πλούσιους σε φρούτα και όλων των λογιών εσπρέσο από freddo και cappuccino.

Το Riviera Seaside Resto Bar αντιλαμβάνεται το brunch ως μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση που γεμίζει τον κόσμο με ενέργεια, απογειώνει την αίσθηση της γεύσης, ενώ ταυτόχρονα επικροτεί τη συντροφιά και το διαμοιρασμό μεταξύ παρέας και φίλων. Το brunch στο Riviera εκφράζεται, ξεκινώντας από την απλότητα και καταλήγει στο να επαναπροσδιορίζει την ποιότητα, η οποία γίνεται πλήρως αντιληπτή στους ευχαριστημένους ουρανίσκους μας.

Αρχαίου Θεάτρου 1, Ερέτρια – Τηλ. 694 481 0302

 

Αλυκές

 

Praia DALUZ

Στις Αλυκές, το απόλυτο spot, το οποίο παρουσιάζει το brunch σε μια άκρως beach και χαλαρωτική έκδοση είναι το Praia DALUZ. Σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει χαλαρωτικούς καναπέδες στο πάνω μέρος και αναπαυτικές ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα στον κάτω χώρο, το brunch αποτελεί το break μετά από μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας, μια ανάσα στο ενδιάμεσο της ηλιοθεραπείας στον καυτό ήλιο, αλλά και μια πρόταση φαγητού για την παρέα, στο μοναδικό τουριστικό πόλο έλξης των Αλυκών, μετά από ταξίδι.

Στο Praia DALUZ μας έβγαλαν πιάτα που συνομιλούν με ένα κοσμοπολίτικο finger food, το οποίο συνδέεται με την εμπειρία μιας ολόκληρης και απελευθερωτικής μέρας στη θάλασσα. Εμείς λουσμένοι από τον φωτεινό ήλιο και με το αλάτι να μοσχοβολά στο δέρμα μας απολαύσαμε ένα πλούσιο club αλλαντικών, μια αφράτη μπαγκέτα γαλοπούλας σε φουρνιστό ψωμάκι, μια χορταστική τορτίγια γαλοπούλας την οποία βγάζουν και με ζαμπόν, αλλά και με κοτόπουλο, ενώ το γλυκό που ολοκλήρωσε αυτήν τη δροσιστική γαστρονομική εμπειρία ήταν μια βάφλα με σοκολάτα, μπισκότο και παγωτό, μεγαλειώδης μέσα στην απλότητά της. Η ωραιότερη ιδέα ως εκδοχή φαγητού έρχεται στο DALUZ με την πίτσα, τις σαλάτες, το σουβλάκι και τα ζυμαρικά τα οποία βγαίνουν από πολύ νωρίς, για να μας χορτάσουν με νοστιμιά.

Στο Praia DALUZ η φάση είναι χαλαρή και αληθινά chill out, με ένα freddo, φρουτένιους χυμούς και πολύ άραγμα, συνοδεύεται από μια φιλική εξυπηρέτηση και μια εγκάρδια αμεσότητα μιας ομάδας, η οποία θέλει να μας μεταφέρει αυτήν την αίσθηση της ανάπαυλας και της ανανέωσης και να μας κάνει να ξεχάσουμε σκοτούρες και υποχρεώσεις, την ίδια στιγμή που μας ετοιμάζει το ιδανικό brunch που ταιριάζει στην ατμόσφαιρα μιας αμμουδιάς.

Αλυκές Δροσιάς – Τηλ. 22210 62142

 

Φάρος Αυλίδας

 

Mayak All Day Exclusive Bar

Mayak ή αλλιώς Φάρος στη γλώσσα του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό είναι το εμβληματικό spot στην παραλία του Φάρου Αυλίδα το οποίο επαναφέρει την αίγλη, την ίδια στιγμή που προσδίδει ακτινοβολία και λάμψη σε μια περιοχή στην οποία κυριαρχεί το οπτικό θέαμα της άλλης πλευράς του Ευβοϊκού.

Στο super ανανεωμένο χώρο του μας μαγειρεύει σπιτικές συνταγές με απίστευτη προσήλωση στα υλικά, αποδίδοντας μια κουζίνα η οποία υπερηφανεύεται και για το brunch της. Στα μαγικά καθίσματα στο πανέμορφο χώρο μπροστά στην παραλία, αλλά και στους μεταμορφωμένους καναπέδες στην πολυδιάστατη αυλή του, το brunch του Mayak εκφέρει άποψη και γίνεται statement. Μας μαγείρεψαν σαν να τρώγαμε στην κουζίνα του εξοχικού μας μια homemade στραπατσάδα, πλούσια σε υφή και γεύση, αλλά και μια εξαιρετική εκδοχή σε αυγά μάτια στην οποία το φρέσκο και το γνήσιο γνώριζε αποθέωση. Η αλμυρή βάφλα αποτέλεσε ένα πραγματικό γαστριμαργικό ταξίδι στο ατόφιο, ενώ η ομελέτα ήταν τόσο πλούσια σε υλικά και τόσο γεμάτη σε γεύση που ολοκλήρωνε μια φαντασμαγορική εμπειρία στο φαγητό.

Το brunch στο Mayak εμπνέεται από τον τρόπο ζωής στην εξοχή, επεξεργάζεται μόνο χωριάτικα υλικά και φτιάχνεται με τον χειροποίητο τρόπο, διατηρώντας και επαναφέροντας μνήμες που συνομιλούν με αληθινές γεύσεις. Το brunch του Mayak έχει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που λούζει η αύρα της θάλασσας και μας καλεί να το γευτούμε χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με πυλώνα τη βαθιά γνώση στην κουζίνα που ξέρει να σέβεται το ουσιαστικό και το πεντανόστιμο.

Φάρος Αυλίδας – Τηλ. 2221 032879

 

Λευκαντί

 

Akan Fusion Coffee Bar

Το Akan στο Λευκαντί, επιλέγει να αναμορφώνει και να επαναδιατυπώνει το brunch στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντάς του ένα classy περιεχόμενο, το οποίο μαγνητίζει και πλανεύει γευστικά. Μπροστά στη θάλασσα και στις ξαπλώστρες, ζώντας τη χαρά του ήλιου, αλλά και στα ψαγμένα καθίσματα στον ανακαινισμένο χώρο του, το brunch στο Akan είναι θελκτικό σε όψη και γεύση, συνεπαίρνοντας τον κόσμο.

Η ομάδα των chef μας έβγαλε μια θεσπέσια ομελέτα με μπέικον, τυρί, μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές, δίνοντας εμφατικά τον τόνο του μαγαζιού. Τα scrambled eggs σε φρυγανισμένο ψωμί με τυρί και μπέικον και το egg avocado με μους αβοκάντο, τυρί, γαλοπούλα σε πολύσπορο τυρί σηματοδοτούν τη γαστρονομική ταυτότητα του Akan, το οποίο μαγειρεύει brunch παντρεύοντας φρέσκες πρώτες ύλες με ιδέες που πηγάζουν από την κλασική κουζίνα του πρωινού, σεβόμενη πρωτίστως την υψηλή ποιότητα. Το γλυκό που ήρθε, το τόσο όμορφο οπτικά pancake bueno, με πραλίνα bueno, σοκολάτα, μπανάνα και πουράκι caprice έμοιαζε περισσότερο με μια εικαστική εγκατάσταση, την οποία χαλάσαμε για να το εξαφανίσουμε.

Το Akan, ως μαγαζί δίπλα στη θάλασσα του Λευκαντίου, έχει εμφυσήσει στο κοινό του τη φιλοσοφία ενός all day cafe bar restaurant με γεύσεις γνώριμες σε όλους, οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις γευστικές απαιτήσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για αυτόν τον λόγο στο brunch έχουν συνδυάσει κλασικές συνταγές με επιρροές από πιο σύγχρονες παρασκευές, με προσήλωση στα αγνά υλικά και μας παρουσιάζουν αλμυρές και γλυκές απολαύσεις που συνδυάζονται εύκολα με τις εξορμήσεις στην παραλία.

Παραλία Λευκαντί – Τηλ. 2221 051330

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Κύλιση στην κορυφή
GHETTOMAGAZINE
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.